Wintersoep met wortelpeterselie, linzen en roggebrood
4,3
584 kcal
350 g groente

Vandaag hebben we een stevige wintersoep op het menu met roggebrood. Dat het brood heet, is eigenlijk best raar. Sneetjes roggebrood hebben een compleet andere geur, kleur, structuur en smaak dan ‘gewoon’ brood. Roggebrood is daarnaast veel compacter. De volle korrels, de vezels en de wat vochtige, soms stroperige structuur maken van roggebrood stevige kost. De smaak van Fries roggebrood is over het algemeen wat zoeter dan het Brabantse roggebrood.
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui en knoflook. Schil of was de wortel en wortelpeterselie en snijd klein. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan. Bereid de bouillon.
- Verhit olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de wortel, wortelpeterselie, prei, tomatenstukjes en linzen toe en bak 2-3 minuten mee.
- Schenk de bouillon erbij en breng al roerend aan de kook. Als de soep kookt, temper je het vuur. Laat afgedekt 20 minuten zachtjes pruttelen. Roer regelmatig, zodat de linzen uit elkaar vallen en de soep bindt. Snijd de koriander klein en breng de soep vlak voor het serveren op smaak met koriander, zout en (chili)peper. Als je de soep te dik vindt voeg dan nog extra water of bouillon toe.
- Verwarm olie en citroen-kerriepoeder in een steelpan op een laag vuur tot de kerrie lekker gaat ruiken.
- Roer de yoghurt los. Serveer de soep in kommen met in het midden een flinke lepel yoghurt. Druppel wat kerrie-olie erover en serveer het roggebrood erbij.
TIP
Het is ook leuk om het roggebrood te verbrokkelen en al roerend krokant te bakken in een bakpan. Leuk en lekker als topping op de winterse soep.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st UiHerkomst: TVA Organics
- 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 200 g WortelpeterselieHerkomst: Arenosa
- 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
- 70 g Rode linzenHerkomst: Greenage
- 400 g TomatenstukjesHerkomst: Your Organic Nature
- 10 g Verse korianderHerkomst: Herbio
- 1 tl Citroen-kerriepoederHerkomst: Het blauwe huis
- 75 ml YoghurtHerkomst: Sobbeke
- 3 st Roggebrood volkorenHerkomst: Your Organic Nature
- 2 el Bakolie
- 400 ml Groentebouillon
- snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
True price -12%
Groente+ 178%
Vitaliteit+ 47%
CO2eq -40%
Water+ 34%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Vegetarisch, Afvallen, Variatie, 9 maanden, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie584 kcal
Koolhydraten61 g
Suiker26 g
Vet21 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit21 g
Vezels27 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Gluten
Lactose
Mosterd
Tarwe
Melk
Peulvruchten
Koriander