Winters stoofpotje met palmkool en puree

Nog geen reviews
636 kcal
0 g groente
Winters stoofpotje

Vandaag op het menu: een winterse stoofpot met groenten. Gemakkelijk te bereiden en boordevol gezonde voedingsstoffen. Palmkool (ook wel cavolo nero) is zwarte kool uit Toscane. Omdat het een wintervaste kool is, is palmkool te koop van het vroege begin van de herfst tot eind winter. Palmkool is rauw te eten, maar ook roerbakken of stoven is erg lekker. Vandaag serveren we het stoofpotje met een aardappelpuree.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng water aan de kook voor de aardappels. Was of schil de aardappels en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op. Stamp de aardappels met een pureestamper en voeg wat kookvocht toe voor een smeuïge puree. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  2. Pel intussen de knoflook en snijd fijn. Pel de ui en snijd in partjes. Was of schil de wortels en snijd in lucifers. Was de palmkool, verwijder de harde nerven en snijd klein.
  3. Verhit olie in een diepe bakpan en bak daarin de ui en het rundergehakt. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met tijm, zout en peper.
  4. Roerbak de wortels en gesneden palmkool enkele minuten mee. Doe de cherrytomaten in tomatensaus erbij en laat afgedekt 10-15 minuten sudderen totdat de groenten beetgaar zijn.
  5. Serveer de stoofpot met de aardappelpuree.
TIP
Ook erg lekker met een laurierblad.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, zachtkokend
  • 2 st Knoflookteen
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 300 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 200 g PalmkoolHerkomst: Waog
  • 200 g RundergehaktHerkomst: Future Food Group
  • 400 g Cherrytomaten in tomatensausHerkomst: La Bio Idea
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 2 tl Tijm
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -1%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit+ 30%
co2-reduction-score
CO2eq+ 0%
water-reduction-score
Water -61%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snelVariatieEiwitrijkGezinGlutenvrij9 maandenLactosevrijSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie636 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker9 g
Vet26 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit30 g
Vezels12 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Mexicaanse zwarte bonensoep
698 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   Lekker snel,   Variatie,   Gezin,   Afvallen,   Vegan,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   9 maanden
Pastinaak-preisoep met geroosterde kikkererwten
706 kcal
350 g groente
9 maanden,   Vegetarisch,   Seizoen,   Lactosevrij,   Lekker snel,   Variatie,   Vegan
Special +€ 2,45 p.p.
Orzo met een romige saus van artisjokken en oesterzwammen
799 kcal
360 g groente
9 maanden,   Specials,   Vegetarisch,   Lekker snel,   Variatie,   Seizoen