Whipped feta met matzes en geroosterde broccoli ! Weinig koolhydraten
3,0
545 kcal
250 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Een gerecht à la Ottolenghi, een heerlijke dip van feta met yoghurt (een echte aanrader), waarop je een berg geroosterde groente stort. Je kunt het eten met de knapperige matzes, als een soort schepje. Net even anders, maar wel echt 100% comfort.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Broccoli Herkomst: Lexportia
- 150 g Wild wonder tomaatjes Herkomst: De Koning
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 75 g Feta Herkomst: Lactea (let op: dierlijk stremsel)
- 75 ml Griekse yoghurt klein Herkomst: weerribben zuivel 500 g
- 0.5 st Citroen Herkomst: Biosikelia
- 50 g Rucola Herkomst: Ekologisch
- 75 g Matzes Herkomst: Hollandia
- 3 el Olijfolie extra vierge
- 1 tl Tijm
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven tot 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Spreid uit over de bakplaat, besprenkel met olijfolie, tijm, zout en peper en rooster 15-20 minuten in de oven.
- Halveer de tomaatjes en leg ze halverwege op de baklaat bij de broccoli.
- Pel de knoflook. Prak de feta fijn en meng met de yoghurt. Klop met een mixer of met een garde goed door elkaar. Breng op smaak met citroensap en -rasp, uitgeperste knoflook en zout en (chili)peper. Mix glad en voeg eventueel olijfolie extra vierge toe.
- Lepel de whipped feta op de borden. Meng de rucola met de groenten en verdeel over de whipped feta. Erbij de matzes in stukjes gebroken en dippen maar!
TIP
Vind je rauwe knoflook minder lekker? Rooster hem dan mee met de groente. 3,0
Meet hoe goed je eet
True price -33%
Groente + 98%
Vitaliteit + 46%
CO2 eq -53%
Water -35%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie545 kcal
Koolhydraten36 g
Suiker5 g
Vet35 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit19 g
Vezels9 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Gluten
Tarwe
Melk


