Whipped feta dip met tomaatjes pitabroodjes en verveine
3,9
658 kcal
300 g groente

Dit gerecht is heerlijk als avondmaaltijd, maar probeer een variant ook eens uit op een buffet of bij de borrel. Je zult zien dat veel mensen volop genieten van de romige feta dip in combinatie met de knapperige groente. De verveine is de kers op de top.
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel de rode ui en snijd in ringen. Pel en snipper de knoflook. Was de courgette en tomaatjes en snijd klein. Pluk de verveineblaadjes. Snijd de pitabroodjes in puntjes.
- Snijd de pitabroodjes in puntjes. Rooster de pitabroodjes in een broodrooster of bakpan krokant en zet apart.
- Verwarm olie in een bakpan en bak de ui 4 minuten. Voeg de knoflook, courgette en tomaat toe en bak nog eens 3-4 minuten.
- Prak de feta fijn en meng met de yoghurt. (Voeg eventueel een beetje olijfolie extra vierge toe.) Klop met een mixer of met een garde goed door elkaar. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
- Verdeel de whipped feta dip over een bord, leg hierop de groenten samen met de verveine. Serveer met de knapperige pita.
TIP
Heb je nog groente over? Dan kan je het ook heerlijk als lunch eten de volgende dag. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 1 st CourgetteHerkomst: Amapainetasi
- 200 g Wild wonder tomaatjesHerkomst: Albabio
- 0.5 st Citroen verveine Herkomst: Herbio
- 3 st Pitabroodjes Herkomst: o mundo
- 75 g FetaHerkomst: Lactea (let op: dierlijk stremsel)
- 100 ml Volle roeryoghurtHerkomst: Pur Natur
- 3 el Olijfolie
- 2 tl Paprikapoeder (gerookt)
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -17%
Groente+ 138%
Vitaliteit+ 49%
CO2eq -62%
Water -34%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, Lekker snel, Afvallen, Gezin, Vegetarisch, 9 maanden, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie658 kcal
Koolhydraten56 g
Suiker13 g
Vet36 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit22 g
Vezels11 g
Zout2 g
Allergenen informatie
Melk
Tarwe
Gluten
Lactose