Waterzooi met gemengde vis

Waterzooi met gemengde vis en verse peterselie

| 663 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

4,7
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Specials, Gezin, Variatie, Eiwitrijk, Glutenvrij
Lactose
Melk
Ei
Vis

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Smits van Oijen
  • 1 st CourgetteHerkomst: Peeters
  • 1 st Ei
  • 5 g Verse peterselieHerkomst: Forc
  • 150 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 100 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters
  • 200 g Gemengde vis

Zelf toevoegen

  • 600 ml Groente- of visbouillon
  • 1 el Olijfolie
  • 1 el Boter
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente260 g
vita-scoreVitaliteit74 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq886 g
water-reduction-scoreWater7,7 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Was de courgette, wortel en aardappels en snijd alles in kleine dobbelsteentjes. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Bereid de bouillon.
  2. Verwarm boter in een soeppan en bak de groenten en aardappels kort aan. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook in 15-20 minuten gaar.
  3. Temper het vuur en verwarm de gemengde vis de laatste 5 minuten zachtjes mee. Schep dan de vis en een deel van de groenten met een schuimspaan uit de bouillon in een schaal en houd warm.
  4. Klop de eidooier los met de crème fraîche en leng aan met een pollepel van de bouillon. Roer glad en giet voorzichtig weer terug in de pan. Schep de vis en groente weer terug in de pan. Verwarm, maar laat niet meer koken. Proef en breng op smaak met een deel van de verse peterselie, peper en zout.
  5. Schep de waterzooi in mooie kommen of borden en garneer met de overgebleven peterselie.
TIPOok erg lekker met wat citroensap.

II

Waterzooi is een echte Vlaamse klassieker. Het is een romige soep gemaakt met groenten, stukjes aardappel en vis. Het betekent 'gekookt in water' en werd oorspronkelijk gemaakt met zoetwatervis. Het houdt het midden tussen een soep en stoofgerecht. Als de waterzooi met kip wordt bereid heet het gerecht Gentse waterzooi (want in de buurt van Gent zijn veel kippenboerderijen te vinden).

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie663 kcal
Koolhydraten54 g
Suiker2 g
Vet34 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit31 g
Vezels8 g
Zout0.4 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Lactose
Melk
Ei
Vis