Warme venkel-aardappelsalade met tasoi en gerookte meerval
Nog geen reviews
661 kcal
300 g groente
De meerval is van oorsprong een Afrikaanse vis die in de jaren 80 naar Europa is gehaald om hier te kweken. Vette vis is rijk aan visvetzuren die goed zijn voor hart en bloedvaten. Lekker gezond dus. Deze vis is heerlijk in combinatie met de anijsachtige smaak van venkel. Onze biologische venkel wordt geleverd door Peeters-Mertens. Onze biologische tatsoi komt van kwekerij Kerkenhuis in Lierop.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Aardappels, vastkokend Herkomst: waog
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 2 st Venkel Herkomst: Puur Origine
- 50 g Tatsoi Herkomst: green specialties
- 125 g Gerookte meerval Herkomst: fish and more 125 g
- 2 el Knoflookmayonaise Herkomst: VanTon
- 1 g Boter
- 2 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water aan de kook. Was of schil de aardappels en snijd in kleine stukken. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Verwijder de harde onderkant van de venkel en de topjes van de stelen. Bewaar wat venkelgroen om het gerecht mee te garneren. Snijd de venkel in de lengte in vieren en vervolgens in stukken. Was de tatsoi en laat uitlekken in een vergiet.
- Verwarm boter in een bakpan en bak de ui en venkel enkele minuten. Voeg een klein scheutje water toe en laat afgedekt 15 minuten stoven. Voeg de laatste minuut de helft van de tatsoi toe en stoof met de venkel mee. Giet daarna het vocht af.
- Klop de knoflookmayonaise los met een beetje olijfolie extra vierge en meng dit met de warme aardappels, de gebakken venkel en de overgebleven rauwe tatsoi.
- Snijd de gerookte meerval in stukken en verdeel over de warme aardappel-venkel salade. Garneer met wat venkelgroen.
TIP
Ook erg lekker met stukjes appel. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -28%
Groente + 138%
Vitaliteit + 32%
CO2 eq -46%
Water -41%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Seizoen, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie661 kcal
Koolhydraten61 g
Suiker13 g
Vet32 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit23 g
Vezels15 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Vis
Ei
Mosterd


