Warme quinoabowl met tonijn geroosterde bietjes en avocadodressing

4,2
Gemiddelde van 27 reviews
784 kcal
330 g groente
Warme quinoabowl met tonijn

Verwarm je aan een heerlijke voedzame bowl met uitgesproken smaken die bijzonder goed bij elkaar passen. De lichtkrokante quinoa, met de zachte avocadodressing en de aardse geroosterde bietjes. Gemaakt in een handomdraai, ook heerlijk als lunch.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Zorg dat de oven goed heet is. Schil de bietjes en de ui, snijd alles in partjes en doe in een ovenschaal of braadslee. Meng met olijfolie, peper en zout en zet 20 minuten in de oven. Besprenkel daarna met balsamicoazijn.
  2. Breng intussen een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook voor de quinoa, zorg ervoor dat je 2 keer zoveel water aan de kook brengt dan de hoeveelheid quinoa zelf. Was de quinoa in een zeef onder de kraan en kook 10 minuten. Giet het water af en laat even uitdampen.
  3. Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd de helft in plakjes. Voor de dressing prak / pureer je de andere helft van de avocado helemaal fijn. Roer de citroensap en mayonaise erdoor en kruid met zout en peper.
  4. Spoel de rucola in een zeef onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd kleiner. Hussel de rucola en de quinoa door elkaar en top af met de geroosterde bietjes, ui, tonijn, avocado plakjes en avocado-dressing.
TIP
Je kunt ook de citroenschil raspen en door het gerecht scheppen.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g BietenmixHerkomst: lepelaar
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 150 g QuinoaHerkomst: Greenfood50
  • 160 g Tonijn in waterHerkomst: Fish Tales
  • 1 st AvocadoHerkomst: Eosta
  • 0.5 st Citroen, sapHerkomst: Campisi
  • 50 g RucolaHerkomst: Siete Neef
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 1 el Mayonaise
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -36%
vegetablecounter
Groente+ 162%
vita-score
Vitaliteit+ 79%
co2-reduction-score
CO2eq -59%
water-reduction-score
Water -61%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijVariatieEiwitrijkLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie784 kcal
Koolhydraten60 g
Suiker20 g
Vet40 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit35 g
Vezels16 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Vis
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin
Koreaanse rijstbowl
680 kcal
250 g groente
Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Lactosevrij,   Variatie,   Gezin,   Afvallen,   Seizoen
Kimchi fried rice met pinda's
739 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   9 maanden,   Variatie,   Vegan,   Vegetarisch,   Lactosevrij
Makkelijke spitskool traybake met mosterd-kaas gratin
767 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Variatie,   Lactosevrij,   Gezin,   Seizoen,   Glutenvrij,   9 maanden