Warme bowl met tonijn en avocado-dressing ! Weinig koolhydraten
4,0
576 kcal
310 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Verwarm je aan een heerlijke voedzame bowl met uitgesproken smaken die bijzonder goed bij elkaar passen. De zachte bonen, met de romige avocado-dressing en de aardse geroosterde bietjes. Gemaakt in een handomdraai, ook heerlijk als lunch.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 400 g Rode biet, rauw Herkomst: De Zonneboog
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 160 g Tonijn in water Herkomst: Fish Tales
- 1 st Avocado Herkomst: Befair
- 0.5 st Citroen, sap Herkomst: Biosikelia
- 200 g Bonenmix Herkomst: La Bio Idea
- 50 g Rucola Herkomst: Ekologisch
- 2 el Olijfolie
- 1 tl Paprikapoeder
- 2 el Balsamicoazijn
- 1 el Mayonaise
- snufje Zout en peper
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 220 ºC. Zorg dat de oven goed heet is. Schil de bietjes en pel de uien. Snijd alles in dunne partjes en doe in een ovenschaal of braadslee. Meng met olijfolie, paprikapoeder, peper en zout en zet 20 minuten in de oven. Besprenkel daarna met balsamicoazijn.
- Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd de helft in plakjes. Voor de dressing prak / pureer je de andere helft van de avocado helemaal fijn. Roer de citroensap en mayonaise erdoor en kruid met zout en peper.
- Giet de bonenmix af, spoel onder de kraan en verwarm kort in een kleine pan. Kruid met peper en zout.
- Spoel de rucola in een zeef onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd kleiner. Hussel de rucola en de bonen door elkaar en top af met de geroosterde bietjes, ui, tonijn, avocado plakjes en avocado-dressing.
TIP
Je kunt ook de citroenschil raspen en door het gerecht scheppen. De bietjes kun je eventueel zacht koken in plaats van roosteren.4,0
Meet hoe goed je eet
True price -42%
Groente + 146%
Vitaliteit + 61%
CO2 eq -65%
Water -60%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie576 kcal
Koolhydraten26 g
Suiker18 g
Vet37 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit30 g
Vezels18 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Vis
Peulvruchten


