Waldorfsalade van bleekselderij met ei en knapperige broodsoldaatjes

665 kcal
260 g groente

De klassieke waldorfsalade is een combinatie van appel, bleekselderij, walnoten, citroensap en mayonaise. De salade ontleent z’n naam aan het prestigieuze Waldorf-Astoria Hotel in New York, waar de salade voor het eerst in 1893 werd geserveerd.

Waldorfsalade van bleekselderij

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Ei Herkomst: 't paradijs
  • 25 g Rozijnen Herkomst: IDorganics
  • 2 st Sjalot Herkomst: Lukassen
  • 0.5 st Bleekselderij Herkomst: heerlijke oogst!
  • 1 st Appel Herkomst: Santana
  • 150 g Trostomaten Herkomst: Organic Brothers
  • 0.5 st Citroen Herkomst: Biosikelia
  • 1 st Meergranen stokbroodje Herkomst: Van der Westen
  • 0.5 st Eikenbladsla Herkomst: de Eerste
  • 25 g Walnoten Herkomst: YON
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • 1 g Roomboter
  • 1 tl Tijm
  • 2 el Mayonaise
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in 8 minuten hard. Laat schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd in partjes.
  2. Leg de rozijnen in lauw water. Pel en snipper de sjalot heel fijn. Was de bleekselderij, verwijder het groene blad en snijd in dunne halve maantjes. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in dunne staafjes of blokjes. Was de tomaat en snijd klein.
  3. Roer de mayonaise met het sap van de citroen los in een ruime kom. Voeg de bleekselderij, sjalot, tomaat en appel toe en roer goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd het brood in reepjes. Verhit olie en boter in een bakpan en bak het brood krokant. Breng op smaak met tijm, zout en peper.
  5. Haal de slablaadjes los van de krop, was en snijd kleiner. Verdeel de sla over de borden en schep het bleekselderij mengsel erop. Besprenkel met olijfolie extra vierge en maak af met de gekookte eieren, walnoten, rozijnen en broodsoldaatjes.
TIP
Broodsoldaatjes is een ouderwets woord voor croutons, maar ze zijn extra lekker als je ze in boter bakt en vervolgens in een zacht ei doopt, fantastisch lekker.
4,4
Gemiddelde van 16 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -42%
vegetablecounter
Groente + 106%
vita-score
Vitaliteit + 60%
co2-reduction-score
CO2 eq -73%
water-reduction-score
Water -52%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinVariatieSeizoenAfvallen9 maandenVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie665 kcal
Koolhydraten55 g
Suiker23 g
Vet41 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit16 g
Vezels9 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Gluten
Selderij
Ei
Noten
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten