Spoel de kikkererwten in en zeef onder de kraan, dep daarna droog met keukenpapier of een schone theedoek. Verhit olie in een bakpan en rooster de kikkererwten op een laag vuur krokant in 20-25 minuten. Schud de pan regelmatig heen en weer. Breng de kikkererwten op smaak met zout en peper.
Was de bleekselderij en snijd in halvemaantjes. Was de sla en snijd klein. Was de witlof, verwijder de harde kern en snijd in de lengte in stroken.
Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine reepjes. Hak de walnoten grof. Heb je een glutenallergie? Spoel de noten dan eerst onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
Meng de mosterd, (vegan) mayonaise en (plantaardige) yoghurt tot een dressing.
Hussel alle groenten door elkaar en schenk de dressing erover. Meng de rozijnen door de salade. Garneer met de walnoten en kikkererwtencroutons.
TIPOok erg lekker met gedroogde cranberries.
II
De klassieke waldorfsalade is een combinatie van appel, bleekselderij, walnoten, mayonaise en rozijnen. Maar het is leuk om eens wat anders te proberen. De variant van vandaag is iets lichter van smaak met een bittere invloed van de witlof. Dit recept is geïnspireerd op de klassieker, maar dan net even anders. Tip: haal de avocado uit de zak en laat verder rijpen op je fruitschaal.
'In samenwerking met Lisa Steltenpool'