Voorjaarsstamppot met raapstelen en braadworst
4,1
676 kcal
240 g groente
Vandaag een heerlijke stamppot met knapperige raapstelen. Deze licht pittige voorjaarsgroenten worden ook wel ‘keeltjes’ of 'warmoes' genoemd. Raapsteeltjes zijn langwerpige blaadjes op een knapperige steel. De groente heeft wel wat weg van rucola of jonge spinazie en ze zijn meestal te koop in bosjes. Raapstelen zijn rijk aan mineralen en vitamines, waarvan vooral veel ijzer en vitamine C.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 600 g Aardappels, kruimig Herkomst: De Eerste
- 200 g Runderbraadworst Herkomst: Future Food Group
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 2 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
- 1 bosje Raapstelen Herkomst: Ekologisch
- 2 el Olie
- 50 ml Melk of kookvocht
- 1 el Boter
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook ze in 15-20 minuten gaar. Giet het water af en laat even droogstomen op een laag vuur.
- Verhit intussen olie in een bakpan en bak de braadworst in 10-12 minuten bruin en gaar. Voeg eventueel een scheutje water toe voor een jus.
- Pel en snipper de ui. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Verhit olie in een andere bakpan en bak de ui en prei 5 minuten op een middelhoog vuur.
- Was de raapstelen, laat goed uitlekken en verwijder eventueel de worteltjes. Snijd de raapstelen kleiner. Verwarm de melk met een klontje boter in een steelpan. Stamp de aardappels met de melk tot een puree en schep de ui, prei en raapsteeltjes erdoor. Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de voorjaarsstamppot met de braadworst en een beetje jus.
TIP
Deze stamppot is ook heel erg lekker met een beetje mosterd.4,1
Meet hoe goed je eet
True price -14%
Groente + 90%
Vitaliteit + 11%
CO2 eq -7%
Water -29%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Gezin, 9 maanden, Eiwitrijk, Variatie, Glutenvrij, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie676 kcal
Koolhydraten68 g
Suiker11 g
Vet29 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit29 g
Vezels11 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Rund


