Voorjaars-stamppot met lentegroenten boterbonen en hazelnoten

Nog geen reviews
640 kcal
250 g groente
Voorjaars-stamppot met lentegroenten

Bij een stamppot denken we al snel aan de winter, maar een stamppotje is ook erg lekker in de lente! Deze stamppot is lekker pittig en knapperig dankzij de rucola en radijsjes. Radijsjes zijn rauw erg lekker als snack. Ze bevatten weinig koolhydraten en zijn rijk aan vezels, vitamine C, kalium, calcium en magnesium.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in stukken en kook in circa 20 minuten gaar. Giet daarna het water af (vang wat kookvocht op).
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de tomaat en snijd klein. Was de radijsjes en snijd in dunne plakjes of kwarten. Was de rucola in een zeef onder de kraan, laat uitlekken en snijd klein.
  3. Verhit olie in een bakpan en bak de ui 2-3 minuten op hoog vuur. Zet het vuur laag en laat rustig bakken. Spoel ondertussen de boterbonen onder de kraan en bak ze nog een paar minuten mee. Maak op smaak met de kerriepoeder, zout en peper.
  4. Stamp de aardappels, boterbonen en ui met wat kookvocht en (vegan) boter tot een puree en schep de tomaat, radijsjes en rucola erdoor. Doe de deksel op de pan en zet de pan nog even opzij zodat de groenten kunnen slinken. Proef en breng op smaak met mosterd of rode wijnazijn, zout en peper
  5. Serveer de lentestamppot en strooi de hazelnoten erover.
TIP
Je kunt het blad van biologische radijsjes ook prima eten. Voeg altijd een klein zuurtje toe aan een stamppot, dit maakt het extra lekker!

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels (kruimig)Herkomst: E van de Vijver
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g TomaatHerkomst: Noordkoek
  • 1 bosje RadijsHerkomst: Be-leaf
  • 50 g RucolaHerkomst: Beleaf
  • 2 tl Citroen-kerriepoederHerkomst: Het blauwe huis
  • 300 g BoterbonenHerkomst: La Bio Idea
  • 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie en (vegan) boter
  • 1 tl Mosterd of rodewijnazijn
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -43%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 62%
co2-reduction-score
CO2 eq -78%
water-reduction-score
Water -44%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie9 maandenGlutenvrijAfvallenLactosevrijSeizoenVeganVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie640 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker8 g
Vet25 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit19 g
Vezels21 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten