1 el ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
300 g PuntpaprikaHerkomst: Frank de Koning
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Tamari (of sojasaus)
2 el Olie
Meet hoe goed je eet
Groente320 g
Vitaliteit86 Punten
CO2eq1.195 g
Water117,6 l
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rijst in 20-25 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
Breng het lamsgehakt op smaak met chilivlokken, zout en peper. Snijd wat van de verse koriander klein, meng een deel door het gehakt en vorm met je handen kleine gehaktballetjes. Verwarm olie in een bakpan en bak de lamsgehaktballetjes op een middelhoog vuur bruin en gaar in circa 10 minuten. Schud de pan regelmatig.
Pel en snipper de knoflook. Was de witlof, haal de blaadjes los van de stronk en snijd in de lengte in repen. Was de puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in repen.
Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de puntpaprika en witlof 5-7 minuten op een hoog vuur. Zet het vuur lager, pers de knoflook erboven uit en blus af met tamari (of sojasaus).
Schep de voorgekookte rijst bij de gehaktballetjes en verwarm kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de rijst met lamsgehaktballetjes met de groenten ernaast.
TIPHeb je weinig tijd? Bak het gehakt dan rul in plaats van gehaktballetjes.
II
Dit gerecht is een vitaminebommetje! Dat komt omdat witlof en paprika heel veel vitamine C bevatten. Wist je dat een rode paprika 2 keer zo veel vitamine C bevat als een groene paprika? De gele en rode paprika’s beginnen als groene paprika’s en verkleuren naarmate ze rijper worden. Rode en gele paprika's zijn zoeter dan de groene variant en daardoor gewilder.