Vlaamse vogelnestjes met sprouty kiemen in tomatensaus ! Weinig koolhydraten

3,1
Gemiddelde van 9 reviews
579 kcal
420 g groente
Vlaamse vogelnestjes met sprouty kiemen in tomatensaus
arrow down

KOOLHYDRAATBEWUST Vogelnestjes is een Vlaamse klassieker en een echt lentegerecht. Het is een gehaktbal met daarin verstopt een hardgekookt eitje. Het klassieke vogelnestje wordt in de frituur klaargemaakt, maar wij bakken het liever in de pan of in de oven.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder de koude kraan en pel de eieren.
  2. Kneed het gehakt met zout en peper. Rol per persoon 1 gehaktbal, leg de bal in je hand en duw een kuiltje erin ter grootte van een ei. Leg een hardgekookt ei in het kuiltje en kneed voorzichtig het vlees eromheen (met vochtige handen). Druk de gehaktbal goed aan en rol het vlees door je handen totdat het ei naadloos zit ingepakt.
  3. Pel en snipper de ui. Verhit olie in een braadpan en bak de vogelnestjes met de ui rondom lichtbruin op een middelhoog vuur. Voeg de gepelde tomaten toe en breng de saus op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Laat daarna afgedekt 15 minuten garen.
  4. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Snijd de roosjes van de broccoli en de stronk in blokjes. Kook of stoom in 8-10 minuten beetgaar. Spoel de sprouty kiemen in een zeef onder de kraan en schenk het kookvocht van de broccoli erover. Spoel direct daarna af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt. Laat goed uitlekken.
  5. Doe de tomatensaus in een schaal en maak een 'nestje' van de kiemen. Snijd met een vlijmscherp mes de gehaktballen doormidden en leg erboven op. Serveer de broccoli ernaast.
TIP
Je kunt de sprouty kiemen ook even roerbakken in plaats van blancheren.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 200 g Gehakt, half om halfHerkomst: Future Food Group
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 400 g Gepelde tomatenHerkomst: Your Organic Nature
  • 1 st BroccoliHerkomst: Bruinsma
  • 0.5 bakje Sprouty kiemenHerkomst: Van der Plas
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -5%
vegetablecounter
Groente+ 233%
vita-score
Vitaliteit+ 29%
co2-reduction-score
CO2eq -38%
water-reduction-score
Water -52%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustKetogeenAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie579 kcal
Koolhydraten16 g
Suiker13 g
Vet39 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit36 g
Vezels11 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Ei
Peulvruchten
Varken
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Courgetti Bolognese met gehakt
726 kcal
410 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen
Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
621 kcal
420 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen