Vlaamse vogelnestjes met sprouty kiemen in tomatensaus

Vlaamse vogelnestjes met sprouty kiemen in tomatensaus ! Weinig koolhydraten

| 579 kcal
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Reviews

Nog geen reviews
Koolhydraatbewust, Ketogeen, Afvallen
Ei
Peulvruchten
Varken
Rund

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st BroccoliHerkomst: lukassen
  • 2 st Ei
  • 400 g Gepelde tomatenHerkomst: Your Organic Nature
  • 0.5 bakje Sprouty kiemenHerkomst: de Peuleschil
  • 200 g Gehakt, half om half
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics

Zelf toevoegen

  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper
  • 2 el Italiaanse kruiden

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente420 g
vita-scoreVitaliteit75 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.051 g
water-reduction-scoreWater30,5 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder de koude kraan en pel de eieren.
  2. Kneed het gehakt met zout en peper. Rol per persoon 1 gehaktbal, leg de bal in je hand en duw een kuiltje erin ter grootte van een ei. Leg een hardgekookt ei in het kuiltje en kneed voorzichtig het vlees eromheen (met vochtige handen). Druk de gehaktbal goed aan en rol het vlees door je handen totdat het ei naadloos zit ingepakt.
  3. Pel en snipper de ui. Verhit olie in een braadpan en bak de vogelnestjes met de ui rondom lichtbruin op een middelhoog vuur. Voeg de gepelde tomaten toe en breng de saus op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Laat daarna afgedekt 15 minuten garen.
  4. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Snijd de roosjes van de broccoli en de stronk in blokjes. Kook of stoom in 8-10 minuten beetgaar. Spoel de sprouty kiemen in een zeef onder de kraan en schenk het kookvocht van de broccoli erover. Spoel direct daarna af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt. Laat goed uitlekken.
  5. Doe de tomatensaus in een schaal en maak een 'nestje' van de kiemen. Snijd met een vlijmscherp mes de gehaktballen doormidden en leg erboven op. Serveer de broccoli ernaast.
TIPJe kunt de sprouty kiemen ook even roerbakken in plaats van blancheren.

II

KOOLHYDRAATBEWUST Vogelnestjes is een Vlaamse klassieker en een echt lentegerecht. Het is een gehaktbal met daarin verstopt een hardgekookt eitje. Het klassieke vogelnestje wordt in de frituur klaargemaakt, maar wij bakken het liever in de pan of in de oven.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie579 kcal
Koolhydraten16 g
Suiker13 g
Vet39 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit36 g
Vezels11 g
Zout0.9 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Ei
Peulvruchten
Varken
Rund