Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Was of schil de wortel en snijd klein. Was de rode linzen in een zeef onder de kraan. Bereid de bouillon.
Verwarm olie (of boter) in een soeppan. Bak de prei, wortel en linzen 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe en kook 15-20 minuten afgedekt op een laag vuur.
Roer regelmatig. De linzen worden tijdens de bereiding papperig en zorgen voor een stevige en voedzame soep. Voeg eventueel extra water toe als je de soep te dik vindt.
Was de spinazie en snijd klein. Breng de vis op smaak met zout en peper. Voeg de laatste 5 minuten de spinazie en vis toe aan de soep en verwarm mee tot de vis gaar is. Proef en breng de soep eventueel verder op smaak met zout en peper.
TIPOok erg lekker met verse kruiden zoals dille of bieslook.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een lekkere vissoep met onder andere rode linzen. Rode linzen zijn vooraf gepeld en gesplitst en zijn de meest voorkomende linzensoort. Doordat ze tijdens de bereiding papperig worden, zijn ze bijzonder geschikt voor soepen, sauzen en puree. Mede dankzij deze linzen, de vele groenten en vis is dit een voedzame en gezonde maaltijdsoep.