25 g Thaise groene currypastaHerkomst: Onoff Spices
Zelf toevoegen
15 g Paneermeel
1 el Sojasaus
snufje Peper
2 el Olie
Meet hoe goed je eet
Groente300 g
Vitaliteit84 Punten
CO2eq675 g
Water33,6 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de noodles in 10-12 minuten gaar. Giet daarna het water af.
Verwijder intussen de onderkant van de paksoi en was de bladeren met koud water. Snijd het witte deel in grove stukken en de groene bladeren in reepjes. Verhit olie een bakpan en roerbak het witte deel circa 8 minuten op een middelhoog vuur. Bak de laatste 2 minuten de paksoibladeren mee.
Spoel de bananenbloesem in een zeef onder de kraan en doe samen met de kikkererwten, het kikkererwtenvocht, limoensap, currypasta en sojasaus in een blender (of gebruik een staafmixer). Meng dit kort, zodat je nog wat structuur overhoudt. Snijd de bosui en verse koriander klein. Kneed met je handen de helft van de bosui, de helft van de koriander en het paneermeel door het beslag.
Vorm kleine balletjes van het beslag en druk ze plat tot 0,5 cm dik en 3 cm doorsnee. Bak de 'viskoekjes' in de pan van de paksoi in een laagje olie tot ze aan beide kanten bruingebakken zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
Roerbak de eieren en schep door de noodles. Serveer de noodles in een kom met de paksoi en de viskoekjes. Werk af met de overgebleven koriander en bosui.
TIPDeze noodles zijn ook erg lekker met pittige sambal of chilivlokken. Ook lekker met wat limoenrasp.
II
Bananenbloesem is een paarse bloem afkomstig van de bannentros en kan gestoomd of gekookt worden. Bananenbloesem heeft een neutrale smaak en neemt makkelijk smaken op van kruiden en specerijen. Het wordt veel als plantaardig alternatief voor vis gebruikt!