Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Gezin, Eiwitrijk, 9 maanden, Glutenvrij, Afvallen, Lactosevrij, Variatie, Lekker snel
Vis
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
2 st UiHerkomst: TVA Organics
200 ml Kokosmelk
0.5 st LimoenHerkomst: Fairtrasa
200 g Koolvisfilet
1 st PaksoiHerkomst: Organic Brothers
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
2 el Gember, raspHerkomst: La Grama
Zelf toevoegen
1 el Bakolie
2 el Kerriepoeder
Meet hoe goed je eet
Groente230 g
Vitaliteit87 Punten
CO2eq789 g
Water102,2 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
Pel en snipper de ui en knoflook. Was de paksoi en snijd in reepjes, houd daarbij het groene en witte deel gescheiden.
Verhit olie in een bakpan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur. Bak het witte deel van de paksoi mee. Schil de gember en rasp boven de pan. Schep 2 minuten om en breng op smaak met (chili)peper.
Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met kerriepoeder. Doe het groene deel van de paksoi en de in stukken gesneden koolvis erbij en kook op een laag vuur in 5 minuten gaar. Breng op smaak met limoensap en -rasp.
Serveer de curry met de volkoren basmatirijst en garneer eventueel met overgebleven limoenplakjes.
TIPHou je van pit? Breng dan verder op smaak met chilivlokken of een beetje sambal.
II
Vandaag een overheerlijke viscurry op het menu. De vis wordt geleverd door Fish and More. Dit bedrijf verkoopt duurzaam gevangen en biologische vis. Vis zit echt in de genen van de eigenaar ‘Jurgen van Bakel’. Met een vader die in de vis zat, wilde hij niets liever dan visboer worden. Onze biologische paksoi wordt geleverd door Gert van Brakel op het Zeeuwse eiland Tholen.