Vietnamese Pho met udon noodles romig eigeel en sprouty kiemen
4,0
648 kcal
250 g groente
Deze bekende Vietnamese soep is geurig, smaakvol en fenomenaal. In Vietnam doen ze er nog veel meer specerijen in, maar dat paste helaas niet in onze zak. Maar met de verse kruiden die je krijgt, heb je al een fantastisch resultaat. Het leuke van deze soep is dat je een rauwe eidooier kort laat garen in je soepkommetje. Als je de dooier daarna los roert krijg je een heerlijke romige sensatie.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 tl Gember (verse) Herkomst: Befair
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
- 170 g Udon noodles Herkomst: Miefabriek
- 1 st Paksoi Herkomst: Puur Origine
- 0.5 bakje Sprouty kiemen Herkomst: Van der Plas
- 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
- 2 st Ei Herkomst: 't paradijs
- 0.5 st Verse koriander Herkomst: Herbio
- 2 el Olie
- 1 tl Honing
- 700 ml Groentebouillon
- 2 el Sojasaus
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Schil en rasp de gember. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de rode peper heel fijn. Verhit olie in een ruime pan en fruit alles enkele minuten op een laag vuur. Bak de honing mee.
- Bereid intussen de bouillon en schenk in de pan. Laat 2-3 minuten zachtjes koken. Voeg de udon noodles toe en kook afgedekt in 12 minuten beetgaar.
- Was de paksoi, snijd klein en houd het groene deel apart van het witte deel. Voeg het witte deel toe aan de soep en laat zachtjes mee koken.
- Was de kiemen onder de kraan en doe samen met het groene blad van de paksoi in de pan. Breng weer aan de kook en maak op smaak met de sojasaus en limoensap (en eventueel ook limoenrasp).
- Splits het eigeel van het eiwit. Schep de kokendhete soep in de kommen en laat het eigeel er in glijden zodat het gaart in de soep (1-2 minuten). Maak de dooier vlak voor het eten kapot zodat deze zich mengt met de soep. Garneer met de verse koriander.
TIP
Je kunt het ei ook gewoon koken en in de soep serveren.4,0
Meet hoe goed je eet
True price -32%
Groente + 98%
Vitaliteit + 24%
CO2 eq -81%
Water -82%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, Vegetarisch, Lekker snel, Gezin, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie648 kcal
Koolhydraten80 g
Suiker11 g
Vet23 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit27 g
Vezels8 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Gluten
Koriander
Tarwe
Ei
Sojabonen
Peulvruchten


