Vietnamese Pho met noodles romig eigeel en sprouty kiemen

4,2
Gemiddelde van 25 reviews
637 kcal
250 g groente
Vietnamese Pho met noodles
arrow down

Deze bekende Vietnamese soep is geurig, smaakvol en fenomenaal. In Vietnam doen ze er nog veel meer specerijen in, maar dat paste helaas niet in onze zak. Maar met de verse kruiden die je krijgt, heb je al een fantastisch resultaat. Het leuke van deze soep is dat je een rauwe eidooier kort laat garen in je soepkommetje. Als je de dooier daarna los roert krijg je een heerlijke romige sensatie.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Schil en rasp de gember. Pel en snipper de ui en knoflook. Kneus het citroengras (kan met de achterkant van een koksmes) op verschillende plekken en maak een knoop in de stengel. Snijd de rode peper heel fijn. Verhit olie in een ruime pan en fruit alles enkele minuten op een laag vuur. Bak de honing mee.
  2. Bereid intussen de bouillon en schenk in de pan. Laat 2-3 minuten zachtjes koken. Voeg de udon noodles toe aan de pan en kook afgedekt in 12 minuten beetgaar.
  3. Was de paksoi, snijd klein en houd het groene deel apart van het witte deel. Voeg het witte deel toe aan de soep en laat zachtjes mee koken. Haal het citroengras uit de soep.
  4. Voeg de sprouty kiemen en het groene blad van de paksoi toe en breng weer aan de kook. Breng op smaak met de sojasaus en limoensap (en eventueel ook limoenrasp).
  5. Splits het eigeel van het eiwit. Schep de kokendhete soep in de kommen en laat het eigeel erin glijden zodat het gaart in de soep (1-2 minuten). Maak de dooier vlak voor het eten kapot zodat deze zich mengt met de soep. Garneer met de verse koriander.
TIP
Je kunt het ei ook gewoon koken en in de soep serveren.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 tl Gember (verse)Herkomst: Fairtrasa
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st CitroengrasHerkomst: Ethiopie
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Gert van Brakel
  • 170 g Udon noodlesHerkomst: Miefabriek
  • 1 st PaksoiHerkomst: Puur Origine
  • 0.5 bakje Sprouty kiemenHerkomst: Van der Plas
  • 1 st LimoenHerkomst: Fair trasa
  • 2 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 5 g Verse korianderHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 1 tl Honing
  • 700 ml Groentebouillon
  • 2 el Sojasaus

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -12%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq -75%
water-reduction-score
Water -80%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischGezinVariatieLekker snelEiwitrijkAfvallenLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie637 kcal
Koolhydraten78 g
Suiker9 g
Vet23 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit27 g
Vezels8 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Tarwe
Peulvruchten
Koriander
Sojabonen
Gluten
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan