Verwarmende snert met rookworst ! Weinig koolhydraten
4,0
549 kcal
480 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Erwtensoep is een echt Hollands recept. Vandaag maken we een snelle variant, namelijk met doperwten in plaats van spliterwten. Normaal duurt het een flinke tijd om de spliterwten gaar te koken. Deze snert met doperwt is gemakkelijk te maken en is zeker zo lekker. De knolselderij en prei zorgen ervoor dat de structuur en smaak dicht in de buurt komt van echte snert. Snert met doperwt, een heerlijke wintersoep!
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Was of schil de wortel en snijd in plakjes. Was de bleekselderij en snijd in halve maantjes. Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Pel de knoflook en snijd klein.
- Verhit olie in een soeppan en bak de wortel, prei, knoflook, knolselderij en bleekselderij 3-5 minuten op een middelhoog vuur. Maak op smaak met zout, mosterd, peper en kerriepoeder.
- Bereid de bouillon en schenk bij de groenten. Breng aan de kook en laat afgedekt circa 20 minuten zachtjes koken.
- Spoel de doperwten in een zeef onder de kraan en verwarm enkele minuten mee. Pureer de soep een beetje (niet helemaal glad), zodat deze wat steviger wordt.
- Snijd de rookworst in plakjes en verwarm kort met de soep mee.
TIP
Ook erg lekker met spekjes! Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
- 150 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 0.5 st BleekselderijHerkomst: Lexportia
- 0.5 st KnolselderijHerkomst: Huybrechts
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 200 g DoperwtenHerkomst: Your Organic Nature
- 200 g Fijne rookworstHerkomst: St. Hendrick
- 1 el Bakolie
- 1 tl Mosterd
- 1 tl Kerriepoeder
- 600 ml Bouillon
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -1%
Groente+ 281%
Vitaliteit+ 21%
CO2eq -42%
Water -53%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie549 kcal
Koolhydraten31 g
Suiker7 g
Vet33 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit25 g
Vezels19 g
Zout2.6 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Mosterd
Selderij
Varken