Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Gezin, Variatie, Vegetarisch, Lekker snel
TarweEiGlutenLactoseMelk
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
100 g MozzarellaHerkomst: Zuger
200 g Champignons
1 st PreiHerkomst: Peeters
75 g Baby spinazie
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
200 g Verse tortelliniHerkomst: Bioverde
1 st UiHerkomst: TVA Organics
Zelf toevoegen
2 el Olie
snufje Zout en peper
2 el Italiaanse kruiden
Meet hoe goed je eet
Groente240 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq769 g
Water19,9 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren.
Verhit olie in een grote bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Bak de prei en champignons 5-10 minuten mee op een middelhoog vuur. Breng op smaak met Italiaanse kruiden.
Breng intussen water met een snuf zout aan de kook. Kook de tortellini 4-5 minuten. Giet daarna het water af en schep de tortellini voorzichtig door het groentemengsel.
Spoel de baby spinazie onder de kraan en schep door de groentemix tot het slinkt.
Giet het vocht van de mozzarella af en scheur of snijd klein. Meng de mozzarella door de tortellini en verwarm kort mee zodat de mozzarella een klein beetje smelt. Breng op smaak met een flinke sliert olijfolie extra vierge, zout en peper.
TIPHeb je pittige kaas in huis, dan kun je deze over het gerecht raspen.
II
Mozzarella is een bolletje verse kaas, gemaakt van koemelk of buffelmelk. Het is zacht en wit qua structuur en uiterlijk. Dit kaasje is overgewaaid uit Italië en bij ons intussen ook heel populair. Mozzarella is eigenlijk een 'formaggio di giornata', ofwel een kaas die dagvers gegeten moet worden. Maar ingelegd in wei is de kaas langer houdbaar in de koelkast. Voor gebruik moet je de kaas laten uitlekken.