Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Afvallen, Gezin, Vegetarisch, Variatie, 9 maanden
LactoseEiMelkTarweGluten
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
200 g Verse tortellini kaas-tomatenHerkomst: Bioverde
1 st UiHerkomst: TVA Organics
1 st PreiHerkomst: Peeters
250 g Tomaat cherrymixHerkomst: Frank de Koning
100 g MozzarellaHerkomst: Zuger
200 g TomatenblokjesHerkomst: Your Organic Nature
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Olie
Meet hoe goed je eet
Groente220 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq1.433 g
Water40 l
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven op 200 ºC.
Pel de knoflook. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd daarna klein. Verhit olie in de bakpan en bak de prei 2 minuten. Voeg dan de tomatenstukjes toe, pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met peper en zout. Laat 8 minuten zachtjes pruttelen.
Breng een pan met water aan de kook en kook de tortellini in 3 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat goed uitlekken.
Was de tomaatjes en snijd in tweeën of in vieren. Laat de mozzarella uitlekken en snijd of scheur in stukken.
Doe de tomatensaus in een ovenschaal en schep de tortellini erdoor. Verdeel de gekleurde tomaten en mozzarella erover, besprenkel met olijfolie en plaats 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
TIPWil je de oven liever niet gebruiken? Dan kun je de tomaatjes en prei ook bakken en de tomatenstukjes toevoegen en als saus serveren.
II
Biodiversiteit op ons bord hangt samen met biodiversiteit op de akkers en in de natuur. Deze gekleurde tomaatjes zijn daar een prachtig en lekker voorbeeld van. Een reeks aan kleuren geeft een heerlijke smaak op ons bord.