Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was de spinazie in een vergiet onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd klein.
Verhit olie in een ruime bakpan en bak de ui 5 minuten. Doe de spinazie en ricotta erbij en laat de spinazie slinken. Pureer de spinazie en ricotta met een staafmixer tot een gladde saus. Pers de knoflook erboven uit en breng verder op smaak met zout en peper.
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de verse tagliatelle in 4 minuten gaar. Giet het water af en besprenkel met olijfolie.
Verdeel de tagliatelle met een flinke schep spinazie-ricotta saus over de borden. Snijd de tomaten klein en strooi over het gerecht. Of snijd de tomaat in plakjes en serveer ernaast.
TIPLekker met wat balsamicoazijn.
II
Vandaag een lekkere verse pasta met ricotta, een Italiaanse kaassoort. Ricotta betekent letterlijk 'opnieuw gekookt' dit verwijst naar de productiemethode. Ricotta wordt namelijk gemaakt van de wei die overblijft na de productie van kaas. Ricotta is een zachte en korrelige kaas met een laag zoutgehalte. Lekker in combinatie met de spinazie en tomaat.