Verse tagliatelle in tomaten-pompoen saus met mozzarella en verse basilicum
3,4
743 kcal
250 g groente
Geniet van een heerlijke, voedzame maaltijd met deze verse tagliatelle in een smaakvolle tomaten-pompoen saus en zachte mozzarella. Een lekkere, vegetarische maaltijd die barst van de smaak én vol zit met goede voedingsstoffen.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 200 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
- 200 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 200 g Tomatenblokjes Herkomst: Your Organic Nature
- 200 g Pompoen, gesneden Herkomst: Proef
- 250 g Verse tagliatelle Herkomst: Bioverde
- 0.5 st Verse basilicum Herkomst: Herbio
- 100 g Mozzarella Herkomst: Zuger
- 2 el Olijfolie
- 1 tl Italiaanse kruiden
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Zorg ervoor dat de oven goed heet is.
- Pel en snipper de knoflook. Was de tomaten en snijd klein. Was de wortels en snijd in kleine stukjes. Leg de tomaat, wortel en pompoen blokjes op een bakplaat en besprenkel met olie. Strooi de knoflook, Italiaanse kruiden, paprikapoeder en zout en peper erop en hussel goed door elkaar. Rooster 20 minuten in de hete oven.
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de tagliatelle 3-4 minuten. Giet het kookvocht af en bewaar een kommetje met kookwater.
- Doe de tomatenblokjes, groente uit de oven en het kommetje kookwater in een mengkom en blend met een staafmixer tot een gladde saus. Houd eventueel wat groente apart voor een lekkere 'bite'. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Meng de gekookte tagliatelle met de tomaten-pompoen saus en roer goed door. Scheur of snijd de mozzarella in stukken en verdeel over het gerecht. Laat eventueel nog een beetje smelten en werk af met basilicum.
TIP
Wil je geen oven gebruiken? Doe dan de groente met de tomatenblokjes en kookwater in een pan en laat 10 minuten pruttelen.3,4
Meet hoe goed je eet
True price -33%
Groente + 98%
Vitaliteit + 32%
CO2 eq -64%
Water -79%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, Vegetarisch, Variatie, 9 maanden
Voedingswaarden
Per portieEnergie743 kcal
Koolhydraten86 g
Suiker17 g
Vet30 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit26 g
Vezels9 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Melk
Gluten
Ei
Lactose
Tarwe


