Verse ravioli met burrata knoflook-tomaatjes en venkel

651 kcal
260 g groente

De wilde tomaatjes, ook wel "cherrymix" genoemd, zijn heerlijke groene, gele, rode en paarse tomaatjes. Zij symboliseren de oorspronkelijke genetische rijkdom van ons voedsel. Er zijn tien tomatenrassen die er totaal verschillend uitzien en smaken. Van een Russisch ras uit de 18e eeuw tot de Roze Pruim die populair is in Azië.

Verse ravioli met burrata

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 200 g Wild wonder tomaatjes Herkomst: De Koning
  • 1 st Venkel Herkomst: Puur Origine
  • 250 g Verse ravioli 4 kazen Herkomst: Bioverde
  • 100 g Burrata Herkomst: Fattori degli alburni (let op: dierlijk stremsel)
  • 0.5 st Verse basilicum Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • 1 el Boter
  • snufje Zout en peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de tomaatjes en halveer ze. Snijd de stelen en onderkant van de venkel, halveer in de lengte en snijd in dunne plakjes.
  2. Verwarm olie in de ruime bakpan en bak de ui, knoflook en venkel 10-12 minuten op een middelhoog vuur. Doe halverwege de tomaatjes erbij en bak mee totdat ze zacht worden. Voeg hierna een klontje boter toe en breng op smaak met zout en peper.
  3. Breng een ruime pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de ravioli in 4 minuten beetgaar. Giet het water af.
  4. Schep de groenten en ravioli door elkaar en verdeel de burrata en verse basilicum er over.
TIP
Wil je geen oven gebruiken? Dan kan je de tomaatjes ook even bakken. Je kunt ook een snelle pesto maken van de basilicum er over het gerecht druppelen.
3,9
Gemiddelde van 22 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -34%
vegetablecounter
Groente + 106%
vita-score
Vitaliteit + 47%
co2-reduction-score
CO2 eq -57%
water-reduction-score
Water -36%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischVariatieLekker snelSpecials9 maandenGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie651 kcal
Koolhydraten50 g
Suiker12 g
Vet38 g
Verzadigd vet23 g
Eiwit25 g
Vezels9 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Melk
Tarwe
Ei
Gluten
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten