Pel de ui en snijd in halve ringen. Snijd de stelen en onderkant van de venkel, halveer in de lengte en snijd in dunne plakjes.
Verwarm olie in de ruime bakpan en bak de ui en venkel 5-8 minuten op een middelhoog vuur.
Voor de basilicum-knoflookolie snijd of maal je de basilicum heel fijn (gebruik bijvoorbeeld een vijzel, scherp mes of een staafmixer). Schenk de olijfolie extra vierge erbij. Pel de knoflook en pers erboven uit. Klop goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Breng een ruime pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de ravioli in 4 minuten beetgaar. Giet het water af.
Was de tomaatjes en halveer ze of snijd in vieren. Schep de groenten en ravioli door elkaar en besprenkel met de basilicum-knoflookolie.
TIPHeb je wat kaas in huis? Dan is het ook lekker dit erover te raspen. Je kunt de tomaatjes ook in de oven drogen in 15 minuten op 100 ºC.
II
De wilde tomaatjes, ook wel "cherrymix" genoemd, zijn heerlijke groene, gele, rode en paarse tomaatjes. Zij symboliseren de oorspronkelijke genetische rijkdom van ons voedsel. Er zijn tien tomatenrassen die er totaal verschillend uitzien en smaken. Van een Russisch ras uit de 18e eeuw tot de Roze Pruim die populair is in Azië. Onze tomaatjes worden geleverd door Frank de Koning.