Frisse lasagne met citroen ricotta en verse basilicum
3,9
840 kcal
450 g groente
Het woord 'lasagne' is afgeleid van het Griekse woord 'leganon' en is de alleroudste pastasoort. Het komt oorspronkelijk dan ook niet uit Italië, zoals de meesten denken, maar uit Griekenland. Wij maken vandaag een lasagne van verse pasta, zodat we de maaltijd toch lekker snel op tafel staat.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
- 0.5 st Citroen Herkomst: Biosikelia
- 250 g Ricotta Herkomst: Zuger
- 400 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
- 200 g Lasagne bladen Herkomst: Bioverde
- 50 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
- 0.5 st Verse basilicum Herkomst: Herbio
- 2 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is.
- Was de courgette en snijd in dunne plakken. Leg de plakken naast elkaar op de bakplaat en strooi er wat zout overheen. Rooster circa 10 minuten in de hete oven.
- Rasp intussen de citroen en pers het sap uit. Doe de ricotta in een kom en meng met citroenrasp en -sap en een scheutje olie. Roer alles goed door elkaar, proef en breng op smaak met zout en peper. Was de tomaat en snijd in dunne plakjes.
- Vul een ovenschaal met laagjes ingrediënten: wissel courgette, verse pasta, tomaten, basilicumblaadjes en ricotta met elkaar af. Zorg dat de bovenkant bedekt is met een laagje kaas en bak de lasagne 10-15 minuten in de hete oven.
TIP
Je kan ook nog een beetje chilivlokken bij de ricotta doen. 3,9
Meet hoe goed je eet
True price -40%
Groente + 257%
Vitaliteit + 68%
CO2 eq -36%
Water -66%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Specials, Eiwitrijk
Voedingswaarden
Per portieEnergie840 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker15 g
Vet44 g
Verzadigd vet20 g
Eiwit35 g
Vezels8 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Ei
Lactose
Melk
Gluten
Tarwe


