Was de radijsjes, verwijder het groen en snijd in kleine staafjes Schil de koolrabi en snijd in fijne reepjes (of rasp de koolrabi). Was of schil de wortel en rasp deze. Pel en snipper de sjalot.
Breng licht gezouten water aan de kook en kook de vermicelli in circa 3 minuten gaar. Giet het water af en spoel onder ijskoud water om het kookproces te stoppen. Zet opzij.
Meng de vermicelli met de groenten en pers wat citroensap erboven uit. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd of scheur de makreelfilet in grove stukken. Serveer de salade met daarop de de makreelfilet en besprenkel met de mosterd-dilledressing.
TIPHeb je toevallig een spiraalsnijder? Dan kun je mooie, dunne spaghetti sliertjes maken van de groente. Je kunt de citroenschil ook raspen en door de salade verwerken.
II
Radijsjes worden meestal rauw gegeten en zijn fris-pittig van smaak. Ze bevatten veel vitamine C, ijzer en calcium. Daarnaast wordt radijs gezien als een goede bron van antioxidanten. Antioxidanten zijn goed voor onze stofwisseling en bieden bescherming tegen beschadiging van onze lichaamscellen. Verder hebben radijsjes veel vezels wat zorgt voor een goede darmflora en verzadiging. Lekker en gezond! In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®