Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Lactosevrij, Glutenvrij, Gezin, Specials, Variatie, Seizoen
Vis
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
0.5 st CitroenHerkomst: Campisi
15 g PijnboompitjesHerkomst: IDorganics
5 g Verse dilleHerkomst: Forc
125 g Warm gerookte zalmsnippersHerkomst: Marqt
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
130 g RisottoHerkomst: IDorganics
2 st VenkelHerkomst: Veritas Biofrutta
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
500 ml Bouillon
2 el Olie
1 el Boter
Meet hoe goed je eet
Groente270 g
Vitaliteit84 Punten
CO2eq1.603 g
Water58,6 l
Voorbereiding (40 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel de ui en snijd in partjes. Pel en snipper de knoflook. Bereid de bouillon. Was de risotto in een zeef onder de kraan.
Verwarm olie (of boter) in een braadpan met een dikke bodem en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Spoel de risotto in een zeef onder de kraan en bak 2 minuten mee tot de korrels glazig worden. Schenk een deel van de bouillon erbij, roer regelmatig en laat de risotto de bouillon opnemen. Herhaal dit totdat al de bouillon is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten.
Rooster de pijnboompitten in een droge bakpan goudbruin. Schep uit de pan en leg opzij voor later.
Verwijder het groen en de onderkant van de venkel en snijd in dunne plakken. Verhit olie (of verwarm boter) in dezelfde bakpan en bak de venkelplakken op een hoog vuur aan. Temper dan het vuur en laat afgedekt zachtjes garen. Voeg eventueel een scheutje water of een klontje boter toe.
Snijd de dille klein. Neem de pan van het vuur en schep de boter en dille door de risotto. Was de citroen en rasp de schil erboven. Breng de risotto op smaak met citroensap, zout en peper. Verdeel de zalm en pijnboompitten erover en laat afgedekt nog enkele minuten garen. Serveer de risotto met de gebakken venkel.
TIPJe kunt de kleingesneden venkel ook halverwege toe voegen aan de pan met risotto en rustig mee laten garen.
II
Risotto is een rijstgerecht uit het noorden van Italië. De rijstkorrels kunnen meer dan vier maal hun gewicht in vocht opnemen, zonder van vorm te veranderen of kapot te koken. Is je risotto klaar en heb je nog wat tijd over? Zet dan afgedekt even opzij en laat de smaken goed intrekken. De risotto wordt hierdoor nog lekkerder.