Venkelrijst met heekfilet spinazie, limoen en wasabi-rucola

698 kcal
250 g groente

Een fijn gerecht met vele smaken die goed bij elkaar passen. Ontdek venkelrijst, de witte heekfilet, spinazie en wasabi-rucola, een heerlijk vers kruid. Een echte topper!

Venkelrijst met heekfilet

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Venkel Herkomst: Puur Origine
  • 150 g Witte rijst Herkomst: IDorganics
  • 200 g Heekfilet Herkomst: Fish and more
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 200 g Spinazie Herkomst: Oegema
  • 0.5 st Wasabi rucola Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 300 ml Bouillon
  • 3 el Olijfolie
  • 15 g Boter
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de venkel, snijd doormidden en verwijder de stelen en de onderkant. Snijd de venkel in dunne reepjes. Bewaar het groene loof van de venkel en snijd fijn. Bereid de bouillon.
  2. Verhit olie in een bakpan en roerbak de venkel 2 minuten op een hoog vuur. Doe de bouillon en de rijst erbij en stoof afgedekt in 12-15 minuten gaar.
  3. Verwarm de boter en olijfolie in een bakpan en bak hierin de heekfilet aan beide kanten. Breng op smaak met limoenrasp- en sap, zout en peper. Schep uit de pan (houd warm).
  4. Pel en snipper intussen de ui en knoflook. Was de spinazie en snijd in reepjes. Bak de knoflook, ui en spinazie in de pan van de vis. Laat de spinazie slinken en breng op smaak met peper en zout.
  5. Schep de venkelrijst op de borden en leg de spinazie en de heekfilet erop. Strooi tenslotte het kleingesneden wasabi rucola en het venkelloof erover.
TIP
Een beetje room of crème fraîche toevoegen is ook erg lekker!
4,4
Gemiddelde van 63 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -38%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 59%
co2-reduction-score
CO2 eq -62%
water-reduction-score
Water -25%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieEiwitrijkGezin9 maandenGlutenvrijLekker snelSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie698 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker5 g
Vet33 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit29 g
Vezels8 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Vis
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten