Venkelrijst met heekfilet spinazie, limoen en bronze venkel
4,4
698 kcal
260 g groente

Dropkruid is een kruid dat bij ons niet zo bekend is. De plant is een muntachtig kruid, waarvan de bladeren naar anijs smaken. Maar als je de bladeren ruikt, lijkt de geur op die van drop. Heb je dropkruid over? Het is ook erg lekker om in de thee te doen!
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was de venkel, snijd doormidden en verwijder de stelen en de onderkant. Snijd de venkel in dunne reepjes. Bewaar het groene loof van de venkel en snijd fijn. Bereid de bouillon.
- Verhit olie in een bakpan en roerbak de venkel 2 minuten op een hoog vuur. Doe de bouillon en de rijst erbij en stoof afgedekt in 12-15 minuten gaar.
- Verwarm de boter en olijfolie in een bakpan en bak hierin de heekfilet aan beide kanten. Breng op smaak met limoenrasp- en sap, zout en peper. Schep uit de pan (houd warm).
- Pel en snipper intussen de ui en knoflook. Was de spinazie en snijd in reepjes. Bak de knoflook, ui en spinazie in de pan van de vis. Laat de spinazie slinken en breng op smaak met peper en zout.
- Schep de venkelrijst op de borden en leg de spinazie en de heekfilet erop. Strooi tenslotte het kleingesneden dropkruid en het venkelloof erover.
TIP
Een beetje room of crème fraîche toevoegen is ook erg lekker! Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st VenkelHerkomst: Biosikelia
- 150 g Witte rijstHerkomst: IDorganics
- 200 g HeekfiletHerkomst: Fish and more
- 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
- 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 200 g SpinazieHerkomst: Biogarden
- 0.5 st Verse dropkruidHerkomst: Herbio
- 300 ml Bouillon
- 3 el Olijfolie
- 15 g Boter
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -2%
Groente+ 106%
Vitaliteit+ 28%
CO2eq -46%
Water -25%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, Eiwitrijk, Gezin, 9 maanden, Glutenvrij, Lekker snel
Voedingswaarden
Per portieEnergie698 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker5 g
Vet33 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit29 g
Vezels8 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Vis