Venkelfrittata met sardines ! Weinig koolhydraten

4,3
Gemiddelde van 14 reviews
556 kcal
230 g groente
Venkelfrittata met sardines

KOOLHYDRAATBEWUST Onze sardine komt van visserij Fish4Ever. Zij doen er alles aan om hun steentje bij te dragen aan het beschermen van het zeeleven. Ze gebruiken bijvoorbeeld geen grote industrieboten waardoor er nauwelijks sprake is van bijvangst. En ze letten erop dat ze geen schade aanrichten aan de zeebodem.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de venkel, verwijder de stelen en snijd in dunne plakjes. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie (je kunt de citroenolie uit het blikje sardines gebruiken) in een ruime bakpan en bak de venkel met de ui 10 minuten op een middelhoog vuur.
  2. Splits de eieren. Was de limoen, rasp de schil en pers het sap. Klop het eiwit met een snuf zout schuimig (hoeft niet helemaal stijf). Roer in een kom het eigeel met de limoen rasp en spatel voorzichtig het eiwit erdoor.
  3. Laat de doperwten uitlekken en doe in de pan bij de venkel. Schenk dan het eimengsel erbij en schud de pan zodat het mengsel zich verspreidt. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg de sardines erboven op en laat afgedekt nog 10-15 minuten zachtjes garen totdat het ei is gestold. Schud de pan regelmatig zodat de frittata niet aanbakt.
TIP
Ook lekker met dille of bieslook.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st VenkelHerkomst: Biosikelia
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 4 st EierenHerkomst: 't paradijs
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
  • 200 g DoperwtenHerkomst: Your Organic Nature
  • 120 g Sardines in citroenolieHerkomst: Fish4Ever
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -4%
vegetablecounter
Groente+ 83%
vita-score
Vitaliteit+ 27%
co2-reduction-score
CO2eq -64%
water-reduction-score
Water+ 28%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKetogeenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie556 kcal
Koolhydraten19 g
Suiker8 g
Vet37 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit22 g
Vezels10 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Vis
Ei
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten