Venkelfrittata met sardines

Venkelfrittata met sardines ! Weinig koolhydraten

| 547 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Afvallen, Ketogeen, Koolhydraatbewust
Vis
Ei
Melk
Peulvruchten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Campisi
  • 50 g Geraspte kaas
  • 4 st Ei
  • 200 g Doperwten
  • 1 st VenkelHerkomst: Biosikelia
  • 120 g Sardines in citroenolieHerkomst: Fish4Ever
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics

Zelf toevoegen

  • 1 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente220 g
vita-scoreVitaliteit71 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq2.179 g
water-reduction-scoreWater183 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Was de venkel, verwijder de stelen en snijd in dunne plakjes. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie (je kunt de citroenolie uit het blikje sardines gebruiken) in een ruime bakpan en bak de venkel met de ui 10 minuten op een middelhoog vuur.
  2. Splits de eieren. Was de citroen, rasp de schil en pers het sap. Klop het eiwit met een snuf zout schuimig (hoeft niet helemaal stijf). Roer in een kom het eigeel met de kaas en citroen rasp en spatel voorzichtig het eiwit erdoor.
  3. Laat de doperwten uitlekken en doe in de pan bij de venkel. Schenk dan het eimengsel erbij en schud de pan zodat het mengsel zich verspreidt. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg de sardines erboven op en strooi de overgebleven kaas erover. Laat afgedekt nog 10-15 minuten zachtjes garen totdat het ei is gestold. Schud de pan regelmatig zodat de frittata niet aanbakt.
TIPOok lekker met verse dille.

II

KOOLHYDRAATBEWUST Sardientjes zijn oh zo lekker en heel gezond. Ze bevatten een grote hoeveelheid omega-3 vetzuren die hart- en vaatziekten voorkomen. Onze sardine komt van visserij Fish4Ever. Zij doen er alles aan om hun steentje bij te dragen aan het beschermen van het zeeleven. Ze gebruiken bijvoorbeeld geen grote industrieboten waardoor er nauwelijks sprake is van bijvangst. En ze letten erop dat ze geen schade aanrichten aan de zeebodem.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie547 kcal
Koolhydraten15 g
Suiker7 g
Vet37 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit25 g
Vezels8 g
Zout1.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Vis
Ei
Melk
Peulvruchten