Venkelrijst met heekfilet spinazie, limoen en bronze venkel

4,4
Gemiddelde van 30 reviews
698 kcal
260 g groente
Venkelrijst met heekfilet

Bronze venkel is een kruid dat bij ons niet zo veel bekendheid geniet. Helaas, want de lichtzoete anijssmaak is overheerlijk in thee, in combinatie met verschillende vis- en vleesgerechten en in salades. Bovendien is het kruid goed voor de spijsvertering.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de venkel, snijd doormidden en verwijder de stelen en de onderkant. Snijd de venkel in dunne reepjes. Bewaar het groene loof van de venkel en snijd fijn. Bereid de bouillon.
  2. Verhit olie in een bakpan en roerbak de venkel 2 minuten op een hoog vuur. Doe de bouillon en de rijst erbij en stoof afgedekt in ongeveer 12-15 minuten gaar.
  3. Verwarm de boter en olijfolie in een bakpan en bak hierin de heekfilet aan beide kanten. Breng op smaak met limoenrasp- en sap, zout en peper. Schep uit de pan (houd warm).
  4. Pel en snipper intussen de ui en knoflook. Was de spinazie en snijd in reepjes. Bak de knoflook, ui en spinazie in de pan van de vis. Laat de spinazie slinken en breng op smaak met peper en zout.
  5. Schep de venkelrijst op de borden en leg de spinazie en de heekfilet erop. Strooi tenslotte de kleingesneden bronze venkel en het venkelloof erover.
TIP
Een beetje room of crème fraîche toevoegen is ook erg lekker!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st VenkelHerkomst: Heerlijke Oogst
  • 150 g Witte rijstHerkomst: IDorganics
  • 200 g HeekfiletHerkomst: Fish and more
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
  • 0.5 st Verse bronze venkelHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 300 ml Bouillon
  • 3 el Olijfolie
  • 15 g Boter
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -6%
vegetablecounter
Groente+ 106%
vita-score
Vitaliteit+ 27%
co2-reduction-score
CO2eq -50%
water-reduction-score
Water -54%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieEiwitrijkSeizoenGezin9 maandenGlutenvrijLekker snel

Voedingswaarden

Per portie
Energie698 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker5 g
Vet33 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit29 g
Vezels8 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Vis
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin