Veldsla zoete aardappel stamppot met een Waalse burger

717 kcal
300 g groente

Veldsla, of 'ezelsoren' zoals het ook wel wordt genoemd, is een echte wintergroente. De sla is goed bestand tegen de vorst. De vorst kan de smaak van de veldsla zelfs lekkerder maken. De nootachtige smaak is heerlijk rauw, maar ook heel lekker in de stamppot van vandaag!

Veldsla zoete aardappel stamppot

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Aardappels, kruimig Herkomst: De Eerste
  • 400 g Zoete aardappel Herkomst: Waog
  • 100 g Veldsla Herkomst: Biogarden
  • 1 bosje Bosui Herkomst: Biolatina
  • 200 g Runderhamburger Herkomst: Future Food Group
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil alle aardappels (zoete en gewone), snijd klein en kook in 20 minuten gaar. Giet het water af en vang wat kookvocht op.
  2. Was de veldsla grondig in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
  3. Verwarm olie in een bakpan en bak de burgers bruin en gaar in 8-10 minuten. Voeg halverwege de bosui toe en bak mee.
  4. Stamp de aardappels met een beetje kookvocht fijn. Schep de veldsla en bosui erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer de burgers erbij.
TIP
Je kunt de veldsla ook als salade serveren náást de zoete aardappel stamppot.
3,3
Gemiddelde van 3 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -19%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 22%
co2-reduction-score
CO2 eq -6%
water-reduction-score
Water -48%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijGezinGlutenvrij9 maandenEiwitrijkVariatieSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie717 kcal
Koolhydraten86 g
Suiker14 g
Vet27 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit28 g
Vezels9 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten