Breng een pan met water aan de kook voor de zwarte rijstnoodles en kook in 3-4 minuten gaar. Breng een steelpan met water aan de kook en kook de eieren 6-8 minuten. Giet het water af en zet opzij.
Schil de wortel en snijd in dunne reepjes of plakjes. Snijd de radijsjes los van het blad. Was en snijd vervolgens in plakjes of in kwarten. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook en kook de wortel 2 minuten. Was de taugé in een zeef onder de kraan. Blancheer de taugé door het kokende water van de wortel erover te gieten. Spoel direct daarna onder de koude kraan.
Maak een sausje van de sojasaus, olijfolie, honing en sambal. Proef de saus en maak eventueel pittiger. Pel de eieren en snijd doormidden.
Doe de zwarte rijstnoodles in mooie kommetjes. Verdeel de radijs, wortel en taugé erover. Halveer de gekookte eitjes en leg erboven op. Besprenkel met de dressing en garneer met de verse koriander.
TIPIn de veggie bowl kun je alles toevoegen wat je lekker vindt. Wat dacht je bijvoorbeeld van bonen of tofu?
II
Radijsjes hebben een positief effect op de gezondheid. De Romeinen aten deze groente al om de werking van de lever en galblaas te stimuleren, wat weer goed is voor een gezonde darmflora. Radijsjes bevatten weinig calorieën, maar ze zijn wel rijk aan vitamine C en ijzer. Wist je dat vitamine C de opname van ijzer verbeterd? Daarnaast kun je het loof van biologische radijsjes prima eten.