Pel en snipper de ui en knoflook. Was de paprika en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de paprika, Mexicaanse kruiden en tomatenpuree toe en bak 4 minuten mee op een middelhoog vuur.
Was intussen de tomaat en snijd klein. Laat de maïs uitlekken in een zeef. Doe de tomaat en de mais in de pan en verwarm mee. Schenk het water erbij en laat nog 5 minuten pruttelen zonder deksel. Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper.
Besmeer de tortilla's met de zure room. Vul ze met de groentesaus en bewaar een beetje saus voor de garnering. Vouw de tortilla's dicht of rol ze op en leg ze in een ovenschaal. Schep de rest van de saus erover en rasp de cheddar erboven. Bak de enchiladas 15 minuten in de hete oven.
TIPKnijp een verse citroen of limoen uit over de enchiladas voor een fris zuurtje.
II
Een enchilada is een traditioneel Mexicaans gerecht. Van oorsprong wordt het gemaakt met tortilla wraps en een vulling van tomatensaus, vlees, bonen of aardappel. Wij maken een variant met lekker veel groenten, room en geraspte cheddar. Dit gerecht staat ook nog eens binnen 30 minuten op tafel. Wat wil je nog meer?