25 g Thaise penang currypastaHerkomst: onoff spices
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
400 g RaapjesHerkomst: de Lepelaar
130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: amaizin
50 g CashewnotenHerkomst: bio organics
Zelf toevoegen
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente270 g
Vitaliteit89 Punten
CO2eq1.027 g
Water42,1 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Was de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
Schil de koolrabi en snijd in dobbelsteentjes. Pel en snipper de ui. Verhit bakolie in een wok of koekenpan en roerbak de ui en koolrabi lichtbruin. Was de tomaat, snijd klein en bak al omscheppend mee.
Voeg de currypasta en kokosmelk toe. Wees voorzichtig met de currypasta, want deze is best pittig. Proef tussendoor en gebruik zoveel je lekker lijkt. Breng aan de kook en temper daarna het vuur. Laat nog 5-10 minuten zachtjes pruttelen.
Heb je een glutenallergie? Was de cashewnoten dan eerst onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Hak of snijd de cashewnoten grof. Schep de helft van de noten door de curry en verwarm kort mee.
Serveer de curry met de volkoren basmatirijst ernaast. Garneer met de overgebleven cashewnoten.
TIPOok erg lekker met geraspte kokos, exotisch fruit en verse koriander.
II
Deze Thaise penang currypasta heeft een sterk aroma en is mild van smaak. Raapjes zijn witte of wit-roze knolletjes. Het is een kruising tussen kool en koolraap. De raapjes hebben een bijzonder milde en fijne smaak. Geschikt om rauw te eten of gekookt in groenteschotels, stamppot, soep of salades.
'In samenwerking met De Hippe Vegetariër'