Vegan Thaise curry met raapjes en volkoren basmatirijst
Nog geen reviews
698 kcal
270 g groente
Deze Thaise penang currypasta heeft een sterk aroma en is mild van smaak. Raapjes zijn witte of wit-roze knolletjes. Het is een kruising tussen kool en koolraap. De raapjes hebben een bijzonder milde en fijne smaak. Geschikt om rauw te eten of gekookt in groenteschotels, stamppot, soep of salades. 'In samenwerking met De Hippe Vegetariër'

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 130 g Volkoren basmatirijst Herkomst: amaizin
- 400 g Raapjes Herkomst: de Lepelaar
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 25 g Thaise penang currypasta Herkomst: onoff spices
- 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
- 50 g Cashewnoten Herkomst: bio organics
- 1 el Bakolie
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Was de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
- Schil de koolrabi en snijd in dobbelsteentjes. Pel en snipper de ui. Verhit bakolie in een wok of koekenpan en roerbak de ui en koolrabi lichtbruin. Was de tomaat, snijd klein en bak al omscheppend mee.
- Voeg de currypasta en kokosmelk toe. Wees voorzichtig met de currypasta, want deze is best pittig. Proef tussendoor en gebruik zoveel je lekker lijkt. Breng aan de kook en temper daarna het vuur. Laat nog 5-10 minuten zachtjes pruttelen.
- Heb je een glutenallergie? Was de cashewnoten dan eerst onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Hak of snijd de cashewnoten grof. Schep de helft van de noten door de curry en verwarm kort mee.
- Serveer de curry met de volkoren basmatirijst ernaast. Garneer met de overgebleven cashewnoten.
TIP
Ook erg lekker met geraspte kokos, exotisch fruit en verse koriander. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -37%
Groente + 114%
Vitaliteit + 63%
CO2 eq -39%
Water -34%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Vegan, Lactosevrij, 9 maanden, Vegetarisch, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie698 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker10 g
Vet34 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit18 g
Vezels13 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Noten
Koriander


