Verwarm de oven voor op 160 ºC en leg de taco schelpen circa 4 minuten op de bakplaat.
Breng water aan de kook. Doe de sojastukjes in een pan en schenk het water en de sojasaus erbij totdat ze net onder water staan. Kook in 10-15 minuten droog, giet het overtollige vocht eventueel af.
Was intussen de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Pel en snipper de ui. Was de tomaat en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en roerbak de paprika, tomaat en ui kort op een hoog vuur.
Voeg de tomatenpuree, sojastukjes en piri piri kruiden toe aan de pan en roerbak nog eens 5 minuten mee. Voeg eventueel een scheutje water toe voor een mooie saus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Was de sla en snijd klein. Vul de taco schelpen met de sojastukjes in saus en sla. Serveer de overgebleven sla ernaast.
TIPDe tacovulling is ook erg lekker met plantaardige room of vegan kaas.
II
Vandaag eten we taco’s met sojabrokken, tomaat en paprika. De sojastukjes hebben een neutrale smaak en zijn een uitstekende vleesvervanger in verschillende gerechten. Nu gebruiken we ze als vulling voor taco's. Taco’s komen oorspronkelijk uit Latijns-Amerika. Daar wordt het gezien als een snelle, maar voedzame maaltijd. Onze little gem wordt geleverd door Biobrass in Zeewolde.