Vegan steak tartare met venkel

Vegan steak tartare met venkel Hasselback potatoes en little gem

| 604 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Eiwitrijk, Lactosevrij, Vegan, Vegetarisch
Mosterd
Tarwe
Sojabonen
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st VenkelHerkomst: Biosikelia
  • 1 st RomatomaatHerkomst: Solid
  • 350 g Seitan in tamari
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 2 st Little gemHerkomst: G's
  • 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: waog
  • 2 st Knoflookteen

Zelf toevoegen

  • 2 el (Balsamico)azijn
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 1 el Ketchup
  • 0.5 g Mosterd
  • 3 el Olie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente450 g

Voorbereiding (50 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Was de aardappels en snijd met een scherp mes meerdere diepe inkepingen. Gebruik eventueel aan weerszijden 2 pollepels om te voorkomen dat je de aardappels helemaal doormidden snijdt.
  2. Doe de olie in een bakje en pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper en druppel de kruiden olie goed in de gleufjes van de aardappels. Bak in circa 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  3. Breng intussen een pan met een klein laagje water en een snuf zout aan de kook. Was de venkel, snijd klein en kook in 10-15 minuten (beet)gaar. Giet het water af, laat een beetje afkoelen en snijd eventueel nog kleiner.
  4. Dompel de tomaat 1 minuut in het kokendhete water van de venkel (of kook in een apart steelpannetje). Verwijder het velletje en het tomatensap en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Laat de seitan goed uitlekken in een zeef en snijd nog kleiner. Meng de seitan, ui, tomaat en venkel met ketchup, mosterd, olijfolie, zout en peper.
  5. Maak het tartaartje op met behulp van een kookring (of een rond schaaltje). Schep alles in de kookring, druk goed aan en verwijder de ring voorzichtig.
  6. Was de little gem en snijd in kwarten. Verhit olie in een bakpan (of grillpan) en bak op alle snijvlakken in 2-3 minuten lichtbruin. Het is lekker als de sla nog knapperig is. Druppel een beetje balsamicoazijn erover. Serveer met de seitan tartaar en de Hasselback aardappels.
TIPDe vegan steak tartare is ook erg lekker met stukjes appel.

II

Aardappelwaaier, accordeon aardappel, Hasselback aardappel. Allemaal benamingen voor deze dungesneden aardappel met lekker veel knoflook en olie uit de oven. Erg leuk als bijgerecht. De bereiding duurt wat langer, want de aardappel heeft tijd nodig om in de oven te garen. Onze little gem wordt geleverd door Bio Brass in Zeewolde. Bio Brass heeft als doel zo efficiënt mogelijk te verbinden binnen de voedselketen en dit te combineren met rust, ruimte en afwisseling in de teelt.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie604 kcal
Koolhydraten63 g
Suiker9 g
Vet24 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit30 g
Vezels11 g
Zout0.9 g

Allergenen informatie

Mosterd
Tarwe
Sojabonen
Gluten