Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Specials, Vegetarisch, Lactosevrij, Vegan
NotenTarweGlutenSojabonen
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
1 st AubergineHerkomst: Frank de koning
1 g ZijdentofuHerkomst: Taifun
1 st CourgetteHerkomst: Peeters
1 st QuichedeegHerkomst: Donaustrudel
200 g ZijdentofuHerkomst: de Hobbit
300 g WortelHerkomst: Greenorganics
25 g CashewnotenHerkomst: IDorganics
5 g Verse peterselieHerkomst: Forc
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
1 el Mosterd
2 el Italiaanse kruiden
1 el Olie
Meet hoe goed je eet
Groente450 g
Vitaliteit81 Punten
CO2eq1.049 g
Water12,8 l
Voorbereiding (50 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan met water aan de kook.
Snijd de aubergine en courgette in de lengte doormidden, leg het snijvlak op een plank en snijd (of schaaf) in de lengte lange dunne plakken ervan. Schil de wortel en snijd in lange, dunne plakken. Blancheer de aubergine- en wortelplakken 1-2 minuten in het kokende water. Giet af en laat heel goed uitlekken in een vergiet. Strooi wat zout en peper erover en zet opzij.
Leg het deeg met het bakpapier in een taartvorm of springvorm en snijd eventueel de overstekende randen eraf. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Om te voorkomen dat de taartbodem te vochtig wordt, kun je wat paneermeel erover strooien. Schik de groenteplakken rechtop in de vorm. Begin aan de buitenkant en werk naar het midden van de vorm toe. Wissel daarbij aubergine, courgette en wortel af voor een mooi effect. Dit is een secuur werkje.
Voor de vulling pureer je de zijdentofu, olijfolie extra vierge, mosterd, Italiaanse kruiden, zout en peper tot een gladde massa. Giet de vulling gelijkmatig over de groenten en beweeg de vorm stevig heen en weer zodat de vulling zich goed verspreidt tussen de groenten. Plaats de taart in het midden van de voorverwarmde oven en bak 20-25 minuten.
Hak de cashewnoten en peterselie grof en strooi vlak voor het serveren over de spiraal taart.
TIPHet is ook lekker om wat rozemarijn of tijm takjes in de taart te steken voordat hij de oven in gaat.
II
Is dit geen plaatje! Vandaag een prachtige spiraal taart op het menu. De naam verwijst naar de groenten die je in spiraalvorm rangschikt. De bereidingstijd (en oventijd) is langer dan normaal, maar dat levert wel een pracht plaatje op.
Let op: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek buiten de koelkast.