Vegan ratatouille

Vegan ratatouille met witte bonen

| 619 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lactosevrij, Vegan, Vegetarisch
Lupine
Peulvruchten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 200 g Witte bonen, in tomatensaus
  • 2 st Knoflookteen
  • 400 g Aardappels, vastkokendHerkomst: waog
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 100 g Vegan geraspte kaasHerkomst: veggie filata
  • 2 st RomatomaatHerkomst: Solid
  • 1 st AubergineHerkomst: Solid
  • 2 el TijmHerkomst: het blauwe huis

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 2 el Paprikapoeder
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit68 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq2.357 g
water-reduction-scoreWater58,4 l

Voorbereiding (40 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Breng water aan de kook voor de aardappels. Schil en halveer de aardappels en kook 10-15 minuten. Giet daarna het water af en laat even afkoelen. Snijd de aardappels vervolgens in hele dunne plakjes.
  3. Was de courgette, aubergine en tomaat. Pel de ui. Snijd alles in dunne plakjes. Verhit olie in een bakpan en bak de aubergine- en courgetteplakjes op een middelhoog vuur zacht en goudbruin. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Laat vervolgens afkoelen.
  4. Pel de knoflook. Doe de witte bonen in tomatensaus in een kom en pers de knoflook erboven uit.
  5. Leg de groenteplakjes (aubergine, courgette en tomaat) en de ui dakpansgewijs in een ovenschaal en verdeel de bonen in tomatensaus erover. Schud de schaal heen en weer zodat de saus zich goed verspreid. Bestrooi met de tijm en vegan geraspte kaas. Plaats de schaal voor circa 15 minuten in de voorverwarmde oven.
TIPVoor de snelle variant, snijd je alle ingrediënten klein. Bak alles in een braadpan gedurende 10 minuten en voeg de witte bonen in tomatensaus toe. Laat nog eens 10 minuten afgedekt pruttelen en doe de laatste minuten de vegan geraspte kaas erbij zodat deze smelt.

II

Ratatouille is een klassiek Frans gerecht uit de omgeving van Nice. Voor het maken van ratatouille zijn verschillende methoden bekend. Door de film 'Ratatouille' is het gerecht razend populair geworden bij jong en oud. In de film wordt de ratatouille prachtig dakpansgewijs geserveerd. Omdat we dit vandaag ook gaan doen, kost dit gerecht iets meer bereidingstijd dan gebruikelijk. Wil je liever een snelle variant, dan kun je de ingrediënten in kleine stukjes snijden en in een braadpan bereiden. Bon appétit! Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar deze buiten de koelkast.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie619 kcal
Koolhydraten89 g
Suiker24 g
Vet20 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit15 g
Vezels15 g
Zout1.4 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Lupine
Peulvruchten