170 g Volkoren macaroniHerkomst: ekomenu maatwerk 170 g
100 g SpinazieHerkomst: Oegema
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Bakolie
2 el Sojasaus
Meet hoe goed je eet
Groente350 g
Vitaliteit90 Punten
CO2eq462 g
Water11,5 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Schil de zoete aardappel, snijd klein en kook in 15 minuten gaar. Kook de laatste 5 minuten de cashewnoten mee. Giet daarna het water af en laat even uitdampen (vang wat kookvocht op).
Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de volkoren macaroni. Kook in 8 minuten beetgaar. Giet daarna af.
Veeg de kastanjechampignons schoon en halveer ze of snijd in vieren. Was de bleekselderij en snijd in halve maantjes. Was de spinazie, laat goed uitlekken en snijd kleiner. Pel de knoflook. Verhit olie in een bakpan en roerbak de bleekselderij, de helft van de spinazie en champignons op een hoog vuur. Pers de knoflook erboven uit en kruid met peper en zout.
Pureer met een staafmixer de zoete aardappel samen met de cashewnoten tot een gladde puree. Voeg citroensap, een scheutje pasta kookvocht, piri piri kruiden en sojasaus toe en mix tot een gladde, vloeibare saus.
Verdeel de overgebleven spinazie over de borden. Schep daarop de macaroni, groenten en een flinke schep van de saus.
TIPVoeg edelgistvlokken aan de saus toe voor een meer kaas-achtige smaak.
II
Vandaag maken we een heerlijk romige saus van cashewnoten en zoete aardappel. saus in plaats van een roomsaus. Cashewnoten zijn een ideale plantaardige bron van eiwitten. Ze bevatten veel kalium, koper, fosfor en magnesium. Verder bevatten ze gezonde onverzadigde vetten.