Vegan nuggets met sla, frietjes en zelfgemaakte ketchup

3,8
Gemiddelde van 10 reviews
670 kcal
300 g groente
Vegan nuggets met sla, frietjes

Kipnuggets met friet is een welbekend fastfood gerecht. Dit (normaal gesproken) niet zo gezonde gerecht kun je ook zelf maken, maar dan op een lekkere en verantwoorde manier. Dat doen wij vandaag met nuggets gemaakt van tofu met zelfgemaakte ketchup en een salade.

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 190 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Dep de tofu droog met keukenpapier en scheur in grove stukken. Meng in een kom de sojasaus, maïzena, de helft van de piri piri kruiden en olie. Schep de tofustukken erdoor en zet deze 'vegan nuggets' opzij.
  3. Was of schil de aardappels en wortels en snijd in dunne frieten. Hussel met olie en spreid uit over de bakplaat. Bak de frieten in circa 30 minuten goudbruin. Leg de vegan nuggets halverwege op de bakplaat bij de frieten.
  4. Was de tomaten, snijd klein en verwarm in een steelpan op een hoog vuur. Zodra het kookt temper je het vuur en laat je de tomaat zachtjes pruttelen en indikken (10-15 minuten). Pureer de tomaat met de azijn en de rest van de piri piri kruiden met een staafmixer tot een ketchup. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  5. Was de sla in een zeef onder de kraan, laat heel goed uitlekken en snijd klein. Was de radijs en snijd in dunne plakjes. Meng de sla met de radijsjes en breng op smaak met mosterd-dille dressing. Serveer de vegan nuggets met de tomatenketchup, salade en frietjes.
TIP
Heb je cornflakes in huis? Meng dit dan door de tofu voor lekker krokante nuggets.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Gerookte tofuHerkomst: Prolaterre
  • 2 tl Piri piri kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Nieuwe oogst
  • 200 g WortelHerkomst: Udea
  • 2 st TomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 1 st Little gemHerkomst: De Eerste
  • 0.5 bosje RadijsHerkomst: Be-leaf
  • 40 ml Mosterd-dille dressingHerkomst: De Wijndragers
Zelf toevoegen
  • 2 el Sojasaus
  • 2 el Maïzena
  • 2 el Olie
  • 1 el Balsamicoazijn
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -18%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 31%
co2-reduction-score
CO2eq -80%
water-reduction-score
Water -88%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischGlutenvrijLactosevrijVegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie670 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker12 g
Vet28 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit23 g
Vezels11 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Paprika
Mosterd
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan