180 g Tofu wokblokjes, TeriyakiHerkomst: Prolaterre
170 g Udon noodlesHerkomst: Stegeman
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Olie
1000 ml Bouillon
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq835 g
Water40 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel en snipper de knoflook. Schil de kurkuma en rasp fijn (pas op, kurkuma geeft erg af aan je handen). Was de wortel en schaaf met een dunschiller (of spiraalsnijder) in lange slierten. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren. Was de palmkool en verwijder eventueel de harde nerven. Bereid de bouillon.
Verhit olie in een grote soeppan en fruit de knoflook en kurkuma 2 minuten op een laag vuur. Zet het vuur hoog en roerbak de wortel, palmkool en champignons 2 minuten. Blijf roeren.
Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de noodles toe en kook in 10-12 minuten gaar. De noodles absorberen een deel van de bouillon.
Verhit intussen olie in een bakpan en roerbak de tofu wokblokjes op een hoog vuur krokant gaar. Snijd de koriander klein en schep erdoor.
Verdeel de soep over de kommen en schep de tofu wokblokjes erop.
TIPRoer eventueel wat sambal door de soep als je van pit houdt.
II
Noodle soep is altijd een goed idee. Deze vegan noodle soep met udon noodles en teriyaki tofu staat snel op tafel en is ook nog eens super lekker. Teriyaki is eigenlijk een Japanse kooktechniek waarbij gesneden vis of vlees wordt gebakken in een marinade van sojasaus. Gelukkig heb je geen vlees of vis nodig om van teriyaki te kunnen genieten en is tofu een uitstekend alternatief.