Vegan macaroni carbonara cashew-zoete aardappel saus
Nog geen reviews
683 kcal
0 g groente

Vandaag op het menu een vegan variant op de welbekende pasta carbonara. We maken een cashewnotensaus in plaats van een roomsaus. De cashewnoten in combinatie met zoete aardappel zorgen ervoor dat de saus een heerlijke romige smaak krijgt. Cashewnoten zijn een ideale plantaardige bron van eiwitten. Ze bevatten veel kalium, koper, fosfor en magnesium, en in vergelijking met andere noten weinig vet.
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng water aan de kook voor de zoete aardappel. Schil de zoete aardappel, snijd klein en kook in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af (vang eventueel wat kookvocht op).
- Breng een steelpan met een klein laagje water aan de kook voor de cashewnoten. Kook de cashewnoten 5 minuten, giet daarna het water af. Pureer de zoete aardappels samen met de cashewnoten tot een gladde puree. Voeg citroensap, een scheutje kookvocht, cajunkruiden en tamarisaus toe en mix tot een gladde saus. Schep aan het eind de helft van de spinazie erdoor.
- Breng water aan de kook voor de volkoren macaroni. Kook in 8 minuten beetgaar. Giet daarna af.
- Veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en halveer ze of snijd in vieren. Was de bleekselderij en snijd in halve maantjes. Pel de knoflook en snijd fijn. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de knoflook, bleekselderij en champignons op een hoog vuur.
- Verdeel de overgebleven spinazie over de borden. Schep daarop wat macaroni, een flinke schep cashewnotensaus en tenslotte de groenten.
TIP
Voeg edelgistvlokken aan de saus toe voor een meer kaas-achtige smaak.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Zoete aardappelHerkomst: Solid
- 50 g CashewnotenHerkomst: bio organics
- 2 tl CajunkruidenHerkomst: het blauwe huis
- 100 g SpinazieHerkomst: beleaf
- 170 g Volkoren macaroniHerkomst: ekomenu maatwerk 170 g
- 250 g KastanjechampignonsHerkomst: Heereco
- 0.5 st BleekselderijHerkomst: Lexportia
- 2 st Knoflookteen
- 2 el Citroensap
- 2 el Tamarisaus
- 1 el Bakolie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -20%
Groente -100%
Vitaliteit+ 67%
CO2eq+ 54%
Water -3%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, Vegetarisch, Lactosevrij, Vegan
Voedingswaarden
Per portieEnergie683 kcal
Koolhydraten94 g
Suiker11 g
Vet23 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit23 g
Vezels15 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Gluten
Selderij
Noten
Tarwe