Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de zoete aardappel en snijd in frietjes. Meng de frietjes in een kom met olijfolie, paprikapoeder, zout en peper. Verspreid de zoete aardappelfrietjes over de bakplaat en rooster 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Leg de vegan linzen kroketten op de bakplaat bij de zoete aardappelfrietjes en bak de laatste 15 minuten met de frieten mee in de oven.
Was de sla, snijd klein en laat goed uitlekken. Was de tomaat en snijd klein. Pel en snipper de ui. Hussel sla, tomaat en ui in een kom goed door elkaar. Druppel olijfolie en citroensap erover en breng op smaak met peper en zout.
Maak een sausje voor de zoete aardappelfrietjes van de plantaardige yoghurt, citroensap, zout, (chili)peper en pers de knoflook erboven uit.
Serveer de kroketten met de zoete aardappelfrietjes samen met de salade en de dipsaus.
TIPWil je de oven niet gebruiken? De linzenkroket kun je ook zachtjes opbakken in een droge bakpan.
II
Vandaag een lekker recept met een hartige vegan linzen kroket van onze leverancier De Paddestoel. Al in 1988 stonden Marlene en Stijn aan de wieg van De Paddestoel: leveranciers van biologische veggieburgers op basis van groenten en champignons. Wat ontstond in een garage uit pure passie, groeide uit tot een ‘echte’ fabriek met heerlijke vleesvervangers. De vegan kroket is gemaakt van linzen, wortel en ui.