Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Variatie, Gezin, Seizoen, Vegetarisch
LactoseMaisGlutenTarweMelk
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
600 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Smits van Oijen
160 g Gouda schnitzelHerkomst: Labeij
500 g BietenmixHerkomst: lepelaar
5 g Verse tijmHerkomst: Forc
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
Zelf toevoegen
3 el Olie
snufje Peper
Meet hoe goed je eet
Groente275 g
Vitaliteit75 Punten
CO2eq306 g
Water8,4 l
Voorbereiding (45 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Was de aardappels en snijd in dunne frieten. Schil de bieten en snijd klein. Ris de tijmblaadjes van de steeltjes.
Spreid de aardappels en de bieten uit over de bakplaat en besprenkel met olie. Breng op smaak met tijm, zout en peper en plaats 25-30 minuten boven in de oven tot de frieten goudbruin zijn. Zet eventueel de laatste minuut de grillstand aan.
Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de kaas schnitzels met de uien bruin en gaar.
Serveer de schnitzels met de aardappelfrietjes en de geroosterde bieten.
TIPOok erg lekker met een knoflook-yoghurt sausje.
II
Vandaag een gerecht met prachtig gekleurde bietjes op het menu. De Chioggia biet is een Italiaans ras uit de buurt van Venetië. Het is een smaakvolle zoete biet met witte en roze ringen. Heel geschikt voor garnering en ook lekker in een salade, groenteschotel of als carpaccio. De gele biet heeft een wat zoetere smaak dan de rood- wit gestreepte Chiogga biet. Vandaag roosteren we ze in de oven.