Curry met raapstelen en rijst met champignons en kikkererwten

4,1
Gemiddelde van 21 reviews
731 kcal
270 g groente
Curry met raapstelen en rijst

Deze curry zit boordevol groenten en vezels en zorgt dus lang voor een vol gevoel. We bereiden de curry met raapstelen, het jonge loof van de meiknollen. De raapsteel is een typische lente groente die vanaf begin februari geoogst kan worden. Ze zijn heel veelzijdig en kunnen op veel verschillende manieren worden bereid. Vandaag bakken we de raapstelen in de curry maar je kunt ze ook rauw eten met een salade. De licht pittige smaak van raapstelen doet denken aan die van mosterd of rucola.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Zet de rijst afgedekt opzij.
  2. Pel en snipper de ui. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Was de tomaat en snijd klein.
  3. Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de ui en champignons 4-5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de gele currypasta en tomaten toe en bak mee. Doe de kokosroom, een beetje water en kikkererwten erbij en breng de curry aan de kook. Temper het vuur en laat 5 minuten afgedekt sudderen.
  4. Was de raapstelen in een zeef onder de kraan, verwijder eventueel de worteltjes en snijd kleiner. Voeg toe aan de curry en verwarm 3-4 minuten mee. Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe en serveer samen met de rijst.
TIP
De curry kan ook prima als lunch gegeten worden de volgende dag.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g ChampignonsHerkomst: paddenstoelenrijk
  • 2 st TomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 25 g Gele currypastaHerkomst: Onoff Spices
  • 200 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
  • 160 ml Thaise kokosroomHerkomst: On off spices
  • 1 bosje RaapstelenHerkomst: Ekologisch
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -90%
vegetablecounter
Groente+ 114%
vita-score
Vitaliteit+ 11%
co2-reduction-score
CO2eq+ 36%
water-reduction-score
Water+ 669%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenGlutenvrijVegetarischVeganLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie731 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker8 g
Vet36 g
Verzadigd vet19 g
Eiwit17 g
Vezels12 g
Zout2.1 g
Allergenen informatie
Koriander
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin