Vegan creamy pastaschotel met zoete aardappel

Nog geen reviews
738 kcal
0 g groente
Vegan creamy pastaschotel
arrow down

De zoete aardappel is, anders dan de gewone aardappel, een groente. De zoete aardappel wordt ook wel bataat genoemd. Zoete aardappels bevatten in vergelijking met de gewone aardappels meer langzame koolhydraten, waardoor er na het eten ervan, geen snelle stijging ontstaat in de bloedsuikerspiegel.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Breng een pan met water aan de kook voor de zoete aardappel. Schil de zoete aardappel, snijd klein en kook in 15 minuten gaar. Giet het water af.
  3. Breng water met een snuf zout aan de kook voor de fusilli en kook in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
  4. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Veeg de champignons schoon en snijd in stukjes. Verwarm olie in een bakpan en bak de paprika en champignons 5 minuten op een middelhoog vuur.
  5. Pel de knoflook en snijd klein. Voor de zoete aardappelsaus kun je het best een keukenmachine of blender gebruiken. Maal de zoete aardappel, knoflook, citroensap, paprikapoeder, kokosmelk, zout en peper tot een gladde massa. Voeg eventueel wat water toe.
  6. Was de bosui en snijd in dunne ringetjes. Doe de pasta en groenten in een ovenschaal. Verdeel de zoete aardappelsaus erover en breng op smaak met Italiaanse kruiden. Schud de schaal heen en weer zodat de saus zich verspreidt. Strooi de bosui erover en bak nog 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
TIP
Ook lekker met edelgistvlokken door de zoete aardappelsaus of broodkruimels als topping.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g Zoete aardappelHerkomst: Solid
  • 170 g Volkoren fusilliHerkomst: Van der Moolen
  • 1 st Rode paprikaHerkomst: Frank de Koning
  • 250 g ChampignonsHerkomst: proef
  • 2 st Knoflookteen
  • 2 tl PaprikapoederHerkomst: ekomenu maatwerk 5 g
  • 200 ml KokosmelkHerkomst: Fairtrade Original
  • 0.5 bosje BosuiHerkomst: Bio Brothers
  • 2 tl Italiaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 1 el Citroensap
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -18%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit+ 47%
co2-reduction-score
CO2eq+ 79%
water-reduction-score
Water+ 34%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijVeganGezinVariatie9 maandenVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie738 kcal
Koolhydraten96 g
Suiker16 g
Vet28 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit19 g
Vezels14 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin
Koreaanse rijstbowl
680 kcal
250 g groente
Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Lactosevrij,   Variatie,   Gezin,   Afvallen,   Seizoen
Kruidige viskoekjes
705 kcal
230 g groente
Gezin,   9 maanden,   Variatie,   Seizoen,   Eiwitrijk,   Lactosevrij
Kimchi fried rice met pinda's
739 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   9 maanden,   Variatie,   Vegan,   Vegetarisch,   Lactosevrij
Makkelijke spitskool traybake met mosterd-kaas gratin
767 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Variatie,   Lactosevrij,   Gezin,   Seizoen,   Glutenvrij,   9 maanden