Vegan broccoli quiche

Vegan broccoli quiche met wortels

| 747 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegetarisch, Lactosevrij, Vegan
Sojabonen
Peulvruchten
Mosterd
Tarwe
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 1 st RomatomaatHerkomst: Solid
  • 2 st Knoflookteen
  • 400 g ZijdentofuHerkomst: Taifun
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 2 el Kurkuma poederHerkomst: het blauwe huis
  • 1 st BladerdeegHerkomst: Donaustrudel
  • 1 st BroccoliHerkomst: lukassen

Zelf toevoegen

  • 2 el Mosterd
  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en peper
  • 2 el Paprikapoeder

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (40 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed een bakblik met bakpapier (of gebruik 2 bakblikken). Snijd een rondje ter grootte van het bakblik uit het bladerdeeg. Bekleed daarmee de bodem van het bakblik. Gebruik het overige bladerdeeg voor het bekleden van de randen.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Was (of schil) de wortels en snijd in dunne plakjes of kleine blokjes. Was de broccoli. Snijd in kleine roosjes en de stronk in stukjes.
  3. Verhit olie in een bakpan. Bak de ui, wortels, broccoli en de helft van de knoflook 10 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
  4. Doe de zijdentofu, mosterd, kurkumapoeder en de overige knoflook in een keukenmachine. Blend dit totdat er een gladde saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel een scheutje water toe.
  5. Schenk het zijdentofu mengsel in een ruime kom. Schep de groenten erdoor en giet alles in het bakblik. Was de tomaat, snijd in dunne plakjes en leg de plakjes er bovenop.
  6. Bak de quiche circa 20 minuten onderin de voorverwarmde oven totdat de quiche goudbruin kleurt en stevig aanvoelt.
TIPLekker met edelgistvlokken voor een 'kaasachtige' smaak.

II

Quiche komt oorspronkelijk uit de Franse regio Lotharingen. Eigenlijk is quiche de Franse naam voor het originele Duitse woord ‘kuchen’, wat koek/taart betekent. Vandaag maken we een vegan quiche op basis van zijdentofu. Verder kun je naar hartenlust variëren met groenten, verse kruiden en specerijen. Het gerecht duurt wat langer dan normaal, maar zodra de quiche in de ven staat heb jij je handen vrij om wat anders te doen.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie747 kcal
Koolhydraten84 g
Suiker15 g
Vet27 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit35 g
Vezels16 g
Zout1.5 g

Allergenen informatie

Sojabonen
Peulvruchten
Mosterd
Tarwe
Gluten