Vegan boerenlasagne

Vegan boerenlasagne met groenten en vegan gehakt

| 679 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

3,0
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Lactosevrij, Eiwitrijk, Vegan, Vegetarisch
Gluten
Peulvruchten
Sojabonen
Selderij
Tarwe
Paprika

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st TomaatHerkomst: Solid
  • 120 g Vegan gehakt
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 400 g TomatenblokjesHerkomst: Your Organic Nature
  • 250 g Gesneden groentenHerkomst: Udea Snijderij
  • 125 g LasagneHerkomst: La Bio Idea

Zelf toevoegen

  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper
  • 2 el Italiaanse kruiden

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente260 g
vita-scoreVitaliteit85 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq382 g
water-reduction-scoreWater12,5 l

Voorbereiding (45 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was de tomaat en snijd in dunne plakjes.
  3. Verhit olie in een bakpan en bak het vegan gehakt met de ui 2 minuten op een hoog vuur. Voeg de gesneden groenten en tomatenstukjes toe, temper het vuur en laat afgedekt 5 minuten stoven. Voeg eventueel nog een scheutje water toe om de saus wat aan te lengen. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
  4. Schep een beetje saus op de bodem van een ovenschaal. Daarna een laagje lasagnebladen, weer een laagje saus met daarop tomatenplakjes. Weer een laagje lasagnebladen en je eindigt tenslotte met een laagje saus met daarop een paar plakjes tomaat.
  5. Bak de lasagne circa 25 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer de gaarheid van de bladen door met een vork erin te prikken.
TIPOok erg lekker met vegan kaas en fijngehakte noten of zaden als topping.

II

Onze biologische pasta wordt op Sicilië gemaakt door Fattoria Barbagallo, een familiebedrijf dat al in 1911 werd opgericht. De Barbagallo’s maken al bijna 100 jaar op ambachtelijke wijze de lekkerste Italiaanse pasta van de beste durum tarwe uit Sicilië. De lasagnebladen moeten wel een tijd garen in de oven, maar dan heb jij je handen vrij om wat anders te doen. De oven doet al het werk!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie679 kcal
Koolhydraten80 g
Suiker19 g
Vet22 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit35 g
Vezels13 g
Zout1.5 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Gluten
Peulvruchten
Sojabonen
Selderij
Tarwe
Paprika