Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Lactosevrij, Eiwitrijk, Vegan, Vegetarisch
GlutenPeulvruchtenSojabonenSelderijTarwePaprika
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
2 st TomaatHerkomst: Solid
120 g Vegan gehakt
2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
2 st UiHerkomst: TVA Organics
400 g TomatenblokjesHerkomst: Your Organic Nature
250 g Gesneden groentenHerkomst: Udea Snijderij
125 g LasagneHerkomst: La Bio Idea
Zelf toevoegen
2 el Bakolie
snufje Zout en peper
2 el Italiaanse kruiden
Meet hoe goed je eet
Groente260 g
Vitaliteit85 Punten
CO2eq382 g
Water12,5 l
Voorbereiding (45 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was de tomaat en snijd in dunne plakjes.
Verhit olie in een bakpan en bak het vegan gehakt met de ui 2 minuten op een hoog vuur. Voeg de gesneden groenten en tomatenstukjes toe, temper het vuur en laat afgedekt 5 minuten stoven. Voeg eventueel nog een scheutje water toe om de saus wat aan te lengen. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
Schep een beetje saus op de bodem van een ovenschaal. Daarna een laagje lasagnebladen, weer een laagje saus met daarop tomatenplakjes. Weer een laagje lasagnebladen en je eindigt tenslotte met een laagje saus met daarop een paar plakjes tomaat.
Bak de lasagne circa 25 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer de gaarheid van de bladen door met een vork erin te prikken.
TIPOok erg lekker met vegan kaas en fijngehakte noten of zaden als topping.
II
Onze biologische pasta wordt op Sicilië gemaakt door Fattoria Barbagallo, een familiebedrijf dat al in 1911 werd opgericht. De Barbagallo’s maken al bijna 100 jaar op ambachtelijke wijze de lekkerste Italiaanse pasta van de beste durum tarwe uit Sicilië. De lasagnebladen moeten wel een tijd garen in de oven, maar dan heb jij je handen vrij om wat anders te doen. De oven doet al het werk!