Vegan linzen 'meatballs' met Thaise basilicum met wintergroenten en noodles in currysaus

2,8
Gemiddelde van 5 reviews
672 kcal
320 g groente
Vegan linzen 'meatballs' met Thaise basilicum

Vandaag gaan we zelf 'balletjes' maken van linzen en Thaise basilicum. Dit bijzondere kruidenplantje heeft een pittige, anijs-achtige smaak en wordt veel gegeten in Aziatische landen zoals Thailand, Vietnam en Cambodja. Onze biologisch geteelde Thaise basilicum wordt geleverd door het Belgische Herbio.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Laat de linzen uitlekken in een zeef en voeg toe aan de pan. Pureer/mix in een blender of met een staafmixer de linzen, ui en knoflook met de helft van de Thaise basilicum, zout en peper. Voeg de 3/4 van het paneermeel toe en meng goed door elkaar. Vorm met je handen balletjes van het plakkerige mengsel en rol ze tenslotte door het overgebleven paneermeel. Leg je de balletjes even in de koelkast om op te stijven.
  2. Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de noodles en een paar blaadjes Thaise basilicum in circa 12 minuten gaar. Giet daarna het water af.
  3. Was of schil intussen de wortel en snijd in dunne reepjes of plakjes. Spoel de palmkool onder de kraan, verwijder de harde nerven en snijd in dunne reepjes. Was intussen de champignons en snijd ze in stukken.
  4. Verwarm olie in een bakpan en bak de linzen balletjes 5 minuten op een middelhoog vuur of tot ze goudbruin zijn. Schep uit de pan en leg opzij. Roerbak de kleingesneden groenten in de pan van de balletjes. Doe na 5 minuten de currypasta erbij en een flinke scheut kookvocht of water en verwarm nog 3-5 minuten mee. Doe de balletjes terug in de pan en verwarm nog even mee in de saus. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de noodles over de borden en schep de saus met groenten en balletjes erop.
TIP
Geen paneermeel in huis? Gebruik ter vervanging oud brood en maal dit helemaal fijn in je keukenmachine.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g LinzenHerkomst: Luna e Terra
  • 0.5 st Verse Thaise basilicumHerkomst: Herbio
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 200 g Palmkool Herkomst: verybio
  • 200 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 170 g Udon noodlesHerkomst: Miefabriek
  • 25 g Thaise groene currypastaHerkomst: Onoff Spices
Zelf toevoegen
  • 20 g Paneermeel
  • 2 el Olijfolie
  • 150 ml Water
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -8%
vegetablecounter
Groente+ 154%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq -76%
water-reduction-score
Water+ 51%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkVeganSeizoenVegetarischVariatie9 maandenLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie672 kcal
Koolhydraten88 g
Suiker7 g
Vet20 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit30 g
Vezels14 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Gluten
Peulvruchten
Koriander
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten